Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нагородили переможців відкритого загальноміського рейтингу популярності "Людина року 2018"
2018-12-30

28 грудня, на традиційному рейтинговому заході, що проходив на сцені ПК курорту "Миргород", назвали імена миргородців, які отримали звання "Людина року 2018". У цьому році  вручили 10 премій, посвідчення та спеціальні відзнаки, відкриваючи урочисту церемонію нагородження повідомив голова рейтингового конкурсу, перший заступник міського голови Сергій Швайка. 

Переможцем у номінації «Професіонал року» став Сергій Шудєгов. Сергій Миколайович – тренер відділення греко-римської боротьби Миргородської ДЮСШ. Неоціненним є внесок тренера в те, що він забирає проблемних підлітків з вулиці, гартує з миргородської молоді українську спортивну еліту, передає її до профільних спорт інтернатів, орієнтує на вступ до спортивних ВИШів. За 23 роки роботи в Миргороді з олімпійського виду спорту підготував 7 майстрів спорту, 70 кандидатів в майстри спорту, З чемпіони Європи, його вихованці завоювали 50 призових місць на чемпіонатах України, чемпіонами України ставали 20 разів.  У нього тренувалося близько тисячі дітей. Його вихованці багаторазові призери чемпіонату Європи, України, переможці міжнародних турнірів. Шудєгов С.М. – майстер спорту Радянського Союзу (1980 р.), Заслужений тренер України (2009 р.), суддя Національної категорії на Чемпіонатах України.

Переможцем у номінації «Лідер бізнесу» визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Ростагросвіт" обрали директора ТОВ "Ростагросвіт" Антона Сидоренка. Антон Олександрович - активний, цілеспрямований, толерантний керівник, що об’єднав професіоналів своєї справи в дружний колектив, що є запорукою реалізації головної мети підприємства – зростання і надання користі суспільству. Але поряд з успішною професійною діяльністю підприємство в особі директора та його колег завжди займає активну позицію спрямовану на розвиток культури та спорту в нашому місті. Регулярно надає фінансову допомогу для культурних та мистецьких проектів, спортивних заходів та змагань; бере участь в організації благодійних концертів та акцій для допомоги Українській армії; завжди надає спонсорську допомогу соціальним програмам для дітей.

Переможцем у номінації «Учень року» стала Марія Вербицька - учениця 10 класу МСШ І-ІІІ ступенів №5. Вербицька Марія – відмінниця і активістка, президент школи. Має активну громадянську позицію, цікавиться життям колективу, не боїться критикувати недоліки та завжди висловлює свою власну думку. Користується повагою та авторитетом серед однолітків та учителів. Навчальні досягнення Марії: 2018 р.: І місце – ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з української мови та літератури. І місце – ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з англійської мови. ІІ місце – ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з економіки. ІІІ місце – ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з російської мови та літератури. ІІ місце – ІV етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з української мови та літератури. ІІІ місце в англомовному треці – обласний етап Всеукраїнської інтелектуальної гри «Дебати». 2018-2019 н. р.: І місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з української мови та літератури. І місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з англійської мови. І місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з російської мови та літератури. І місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з біології. І місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з географії. ІІ місце – ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін з історії. Активна учасниця Міжнародних проектів «Generation. Global», «Допоможи сільському вчителю», «E-Twinning».

Переможцем у номінації «Спортивна подія року» став Валентин Головко. Валентин Васильович - видатний миргородець - майор служби цивільного захисту, викладач кафедри фізичної підготовки Харківського Національного університету цивільного захисту України,  багаторазовий чемпіон України з професійного боксу, чемпіон України з кікбоксингу WКА, володар кубку СНД з кікбоксінгу WРКА. чемпіон України з військово-спортивного багатоборства, чемпіон "Динаміади" України з рукопашного бою серед силових структур. Цього року Валентин Головко, здобувши пояс переможця Міжконтинентального чемпіона з професійного боксу за версією WВА, прославив наше місто не тільки на рівні України, а й на світовій арені.

Переможцем у номінації «Творча особистість року» стала Елеонора Дишлева - учениця 4 класу відділу сольного та хорового співу Миргородської дитячої музичної школи ім. А.П. Коломійця. Переможець багатьох міжнародних фестивалів - конкурсів та Всеукраїнських мистецьких фестивалів-конкурсів у 2018 році, а саме: Міжнародний фестиваль - конкурс талантів "Україна єднає світ" (м.Київ) - диплом лауреата І ступеня; VII Міжнародний конкурс "PREMIER"  (м.Київ) –диплом лауреата ІІ ступеня (соло), диплом лауреата І ступеня ( у складі дуету); Міжнародний телевізійний фестиваль "Мамина сорочка" (м.Полтава) – диплом лауреата ІІ ступеня (соло), диплом лауреата І ступеня ( у складі дуету); Міжнародний фестиваль – конкурс "Золота соната" (м.Полтава) – диплом лауреата І ступеня; Міжнародний фестиваль – конкурс талантів "Україна єднає світ" (м.Скадовськ) – диплом лауреата І ступеня сольно та  у складі дуету; Всеукраїнський мистецький фестиваль – конкурс "ART –PROstir" (м.Миргород) –диплом лауреата І ступеня сольно та у складі дуету; VII  Всеукраїнський  фестиваль – конкурс талантів "Феєрія зірок" (місто Київ) – диплом лауреата І ступеня.

Переможцем у номінації «Досягнення року» обрали Валерію Сергєєву. Учениця Миргородської ЗОШ №1 – дівчина з особливими потребами: по півроку перебуває на лікуванні. А за інші півроку свого активного шкільного життя встигає зробити дуже багато: 2017 рік (10 клас): ІІ місце на обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури; ІІІ місце на обласному етапі конкурсу-захисту МАН з медицини «Антропологічні показники здоров’я»; перші місця на міському етапі Всеукраїнської олімпіади з біології, української мови; 2018 рік (11 клас): І місце в ІV обласному конкурсі відеороликів, презентацій та буктрейлерів серед літературно обдарованих дітей закладів позашкільної та загальної середньої освіти; І місце у міському етапі конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика; І місце в міському  етапі конкурсу-захисту МАН з української мови та літератури «Феміністичний дискурс в українській літературі». Лауреат Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнівської та студентської молоді імені М. Гоголя. Член журі міського конкурсу «Молоді літератори Миргорода». Почала писати вірші в 13 років – відчула необхідність самовиразитися. Хоче, щоб у житті література була у всіх проявах. Їй близька за сприйняттям та світовідчуттям творчість сучасної української письменниці Оксани Забужко. Генетично відчуває своє миргородське коріння: код талановитості проходить через декілька поколінь. Правнучка відомого миргородського кобзаря Дмитра Вовка, який разом із фронтовою капелою бандуристів Григорія Верьовки дійшов до Берліна, а далі грав і співав в українському народному хорі Григорія Верьовки. Презентувала та видала власну поетичну збірку «Голос». Готує себе до подальшої роботи професійного літературного критика.

Переможцем у номінації «Активна громадська діяльність» визнано Володимира Олексієнка - засновника та головного тренера Громадської організації Миргородська Спортивна Молодіжна Організація "Боксерський клуб "Арей", тренера з боксу ДЮСШ м. Миргород, керівника гурткової роботи Миргородської районної станції юних натуралістів при Дібрівській школі. Володимир Альбертович займається активною громадською діяльністю, спортивним вихованням дітей та молоді м. Миргород та Миргородського району. Його вихованці неодноразово ставали призерами міжнародних турнірів. Тільки цього року під керівництвом головного тренера юні спортсмени стали призерами: II Міжнародного турніру з боксу смт. Затока, Одеської області; X Міжнародного турніру з боксу "Молодь та спорт" смт. Кирилівка, Запорізької області; VI Міжнародного турніру з боксу пам'яті В.Лотоцького м. Луцьк, Волинської області та багато Всеукраїнських змагань де піднімався прапор нашого міста. Володимир Альбертович є засновником та організатором щорічного Всеукраїнського турніру з боксу на честь заснування "Боксерського клубу "Арей", який проводився у нас на Миргородщині.

Переможцем у номінації «Відкриття року» став Віталій Микитенко.  Його творчий псевдонім - «ТЕNK». У цьому році він став справжнім відкриттям не тільки для миргородців, а й для всієї України. Наш реп-виконавець став переможцем одразу двох престижних музичних премій: переможець у номінації «Молода кров» - найпрестижнішого фестивалю-премії хіп-хоп культури в Україні Jagermeister RAP.UA AWARDS; переможець у номінації «Молода кров» європейського конкурсу Jager Music Awards, який у 2018 році вперше проводився в Україні. Пісні, які були представлені на конкурси, мають понад 25000 переглядів на Soundcloud. Нашого виконавця підтримали голосуванням українці зі усіх куточків Батьківщини. Третю у цьому році перемогу Віталій здобув у своєрідних творчих змаганнях – це батли (двобої) на найкращому відкритому хіп-хоп майданчику країни RapSoxBattle. (2 батли- 2 перемоги, десятки тисяч переглядів на YouTube). Скрізь, де виступає та перемагає, ТЕNK представляє наше місто Миргород. Віталій Микитенко започаткував творчий молодіжний патріотичний рух #37600, до якого долучилися понад 1,5 тисячі миргородців. Перша акція руху – організоване разом із відділом культури святкування Дня молоді 2018 року, яке відбулось на високому організаційному рівні, весело, творчо і креативно. Хіп-хоп як музичний жанр та молодіжна культура в нашому місті у надійних руках творчого талановитого хлопця, патріота міста, миргородця з активною життєвою позицією Віталія Микитенка.

Переможцем у номінації «Родина року» обрали сім'ю Гараганів, чоловік - Валерій Миколайович, дружина - Лариса Миколаївна. Гараган Валерій та Лариса  все своє професійне життя присвятили курорту "Миргород". Валерій Миколайович, як заступник генерального директора, став заодчим курорту, проектував і розбудував оздоровницю. Поряд з чоловіком працювала і його кохана дружина. Лариса Миколаївна – громадський діяч, талановита, відома і улюблена поетеса, в творчому доробку якої 12 збірок і віршів. Їхнє кохання триває ще  з шкільної лави, доказом чого є відзначення у цьому році золотого весілля.

Лауреатом Премії ім. Антона Шевченка стала Людмила Шумейко. Людмила Михайлівна з 2000 року працює на посаді викладача по класу фортепіано в Миргородській ДМШ імені А.П.Коломійця. Акторка двох поетичних збірок: "Прикосновение судьбы" (2014 р); "Дотик долі" (2018р). Поетеса, письменниця, громадський діяч. Видається під літературним псевдонімом Аріанна Вишневецька. Людмила Шумейко - активний громадський діяч в культурно-мистецькій сфері міста, творчо співпрацює з літературно обдарованою активною молоддю, надає всебічну підтримку у розвитку творчого потенціалу молодого покоління, гідно продовжує справу свого наставника Черкаса Олександра Івановича (1930-2011), відомого журналіста, колишнього керівника міської літературної студії «Любисток». Протягом 2018 року Людмила Шумейко на громадських засадах ініціювала, втілила в життя та долучилася до значної кількості культурно-мистецьких проектів. Вона є талановитим працівником, професіоналом своєї справи, яскравою креативною особистістю. У дитячій музичній школі вона є постійною ведучою численних шкільних проектів: концертів, конкурсів, фестивалів тощо.

Також цьогоріч було започатковано дві спеціальні рейтингові відзнаки. Першу передали Богдані Ніконенко. Богдана Сергіївна, учасниця бойових дій, яка з 2014 року разом зі своїм батьком Ніконенко Сергієм, який загинув під час виконання бойового завдання в зоні АТО, активно допомагали бійцям в зоні АТО як волонтери, а з часом з батьком вступили до лав добровольчого батальйону Айдар, де і нині віддано захищає кордони, суверенітет та незалежність нашої країни.

Другу спецвідзнаку відзнаку в номінації "Премія ім. Антона Шевченка" вручили  родині Валерія Шаповалова. (посмертно). Валерій Афанасійович- був  Вчитель, краєзнавець, популяризатор мистецтва. Дослідник історії Миргорода, курорту, життя і діяльності його засновника І.Зубковського, творчості місцевих митців.

Спеціальне посвідчення рейтингу популярності у цьому році вручили керівникам художніх колективів, які підтвердили звання "народний": школі народного танцю "Променад"  ПК курорту "Миргород" та двом колективам Центру культури та дозвілля: жіночому вокальному ансамблю "Горлиця" та ансамблю народної музики та пісні "Миргородський сувенір".

Цьогорічні імена переможців закарбовано в літописі добрих справ Миргорода. Вітаючи переможців загальноміського рейтингу популярності "Людина року 2018" міський голова Сергій Соломаха подякував миргородцям за високу громадську активність, щирий патріотизм, за любов до свого міста та привітав усіх з прийдешніми святами.

Святковий настрій учасникам створювали місцеві артисти, які дивували своїм пісенно-танцювальним талантом та акторськими здібностями.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]