Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці вшанували закатованих голодом земляків
2020-11-27

Колоски, хліб, квіти та іграшки до меморіалу "Скорботна мати" поклали сьогодні  представники міської, районної влади та  громадськість. Скорботною хвилиною мовчання миргородці згадали закатованих голодом жертв геноциду Українського народу 32-33 років на місці масового захоронення дітей.

Трагедія 1932-1933 років вписала чорну сторінку і в історію Миргорода. На території скверу Скорботи, на місці масового захоронення дітей, де тоді діяв Личанський притулок, з 1930 по 1934 рр. утримувалися і помирали з голоду діти, розкуркулених і репресованих жителів Миргородщини. Скільки там поховано – ніхто не знає. Очевидці кажуть, що на Миргородщині голодною смертю померло близько 10 000 осіб, кожна четверта - дитина. Свідченням цієї трагедії є пам'ятний знак, меморіал "Скорботна мати" та музей Голодомору, експозиція якого постійно поповнюється.

"Наше завдання – зберегти пам'ять про криваву  сторінку в історії українського народу, розказати про долю людей, які намагалися вижити в роки голоду, наступним поколінням,"-  зазначив  заступник міського голови Олександр Гуржій.

Полтавщина належить до територій, які найбільше постраждали у 1932-1933 роках. Загальні демографічні втрати від Голодомору в області історики оцінюють до 1 мільйона людей. У Миргороді є місця, пов’язані з тими трагічними в нашій історії подіями. Це Музей пам’яті голодомору в мікрорайоні Личанці, що зажив жахливої слави Миргородського концтабору для дітей,  а також Меморіал жертвам голодомору, що встановлений на залізничному вокзалі. Це місце на початку 30-х років слугувало фільтраційним пунктом арештованих громадян і накопичувачем біженців на залізничній лінії Київ - Харків.

Пам'ятаємо….

 Фотоальбом "Миргородці вшанували закатованих голодом земляків"

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]