Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська міжрайонна прокуратура інформує
2015-06-25

На сучасному етапі становлення громадянського суспільства в Україні актуальним залишається розвиток інституту звернень громадян, який є основним каналом зв'язків громадянина й держави. Право громадян на звернення гарантується Конституцією України (стаття 40), в якій визначено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади та місцевого самоврядування, та встановлено обов’язок органів влади та посадових осіб розглядати звернення й надавати обґрунтовані відповіді, та Законом України «Про звернення громадян».

Право на звернення є важливим конституційно-правовим засобом захисту та однією із організаційно-правових гарантій дотримання прав і свобод громадян.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада України прийняла новий Закон України «Про прокуратуру». Окремі його положення, що набули чинності з 26 жовтня 2014 року, суттєво змінили форму реалізації повноважень органів прокуратури. Цим законом органи прокуратури позбавлено функції нагляду за додержанням і застосуванням законів (так званого «загального нагляду»). Тобто прокуратура втратила повноваження проводити перевірки у порядку нагляду. Основна роль у виконанні таких завдань відводиться тепер профільним органам державної влади.

Крім того,  зміни внесено й до Закону України «Про звернення громадян», скасовано ст. 29 Закону Україну «Про звернення громадян», відповідно до якої нагляд за дотриманням законодавства про звернення громадян здійснювався Генеральним прокурором України та підпорядкованими йому прокурорами.

Незважаючи на зміни в законодавстві, до органів прокуратури області, в тому числі і до Миргородської міжрайонної прокуратури,  продовжують надходити численні звернення на дії керівників виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, організацій тощо.

За таких підстав роз’яснюємо, що відповідно до статті 16 Закону України «Про звернення громадян» скарга на дії чи рішення органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, об'єднання громадян, засобів масової інформації, посадової особи подається у порядку підлеглості вищому органу або посадовій особі, що не позбавляє громадянина права звернутися до суду відповідно до чинного законодавства, а в разі відсутності такого органу або незгоди громадянина з прийнятим за скаргою рішенням - безпосередньо до суду.

О. Безмаль, старший прокурор Миргородської міжрайонної прокуратури    

                                            

                                     

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]