Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородщина – у зоні ризику поширення африканської чуми
2016-08-31

30 серпня у Миргородській міській раді відбулося засідання комісії під головуванням першого заступника міського голови Сергія Швайки. Мова йшла про недопущення поширення на території міста Миргород і Миргородського району вірусу африканської чуми свиней.

До участі у нараді були запрошені лікарі ветеринарної медицини, Держпродспоживслужба, поліцейські, мнс-ники, працівники СБУ та прокуратури, а також представники ринку та деяких підприємств, які мають справу із поголів'ям свиней та м'ясом цих тварин. Зустріч та необхідність залучення правоохоронців зумовлена серйозною загрозою поширення захворювання африканської чуми у нашому місті та районі, адже територія небезпечності поширення сягає 30 км і Миргород потрапляє до цієї зони. Наприкінці серпня у селі Литвяки сусіднього Лубенського району була виявлена тварина домашнього утримання із ознаками цього вже, на жаль, нерідкісного для нашої країни вірусу. Київський науково-дослідний інститут підтвердив припущення місцевих ветеринарів, відтак були вилучені всі свійські тварини села. Присутні на нараді очевидці цих заходів доводять гостру потребу участі правоохоронців, адже деякі господарі намагаються вночі вивезти із ураженої території поголів'я свиней.

Запрошений до слова начальник Миргородської міської ветеринарної лікарні Андрій Єремейчук запевнив — у місті ведеться постійний клінічний контроль поголів'я після забою та лабораторний контроль вже привезеного до продажу м'яса. Звісно, найбільш ретельно відстежують ситуацію ветеринари. Навіть при найменших припущеннях — м'ясо вилучають та направляють на подальше дослідження. За словами фахівців, розповсюджувачами хвороби вважають диких кабанів та кліщів.

У нашому курортному місті поки що не зафіксовано жодного випадку, а тому зусилля всіх учасників засідання повинні бути спрямовані на утримання й надалі стабільної ситуації, переконаний перший заступник міського голови Сергій Швайка. Уточнюючи деякі деталі, Сергій Олексійович дав доручення ветеринарним лікарям надати необхідний перелік для створення матеріально-технічної бази із дезінфекційних препаратів та обладнання, необхідного для оперативного реагування.

Ветлікарі вкотре наголошують — вірус африканської чуми не становить загрози для життя і здоров'я людини, але для свійських тварин — це, частіше за все, смертельний фінал. У такому районі як Миргородський, де надзвичайно поширене свинарство, не можна допустити спалаху хвороби і для цього буде докладено максимум зусиль — переконані усі учасники наради.

Марина УСИК

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]