Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Я маю право знати все про програму "Муніципальна няня"
2019-08-19

Програма муніципальна няня почала діяти в Україні з 1 січня 2019 року. З її допомогою держава може відшкодовувати частину коштів, які батьки сплачують як заробітну плату няні за послугу по догляду за дитиною віком до 3-х років. Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа – підприємець, або юридична особа, яка надає послуги по догляду за дітьми, крім державних та комунальних закладів.

Отримувачами послуг можуть бути батьки, або опікуни дитини віком до трьох років, які на законних підставах проживають на території України, незалежно від громадянства.

 Важливо знати, що, відповідно до п.5 Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 68, скористатися послугою не можуть особи, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу та прийомні батьки, якщо вони вже отримують грошову допомогу від держави.

При цьому, компенсація за послуги няні не припиняє відпустку по догляду за дитиною, та не скасовує інші виплати, пов’язані з народженням дитини, а також, не враховується при обчисленні сукупного доходу сім’ї при призначенні усіх інших видів соціальної допомоги.

Компенсація надається у розмірі прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, станом на перше січня поточного року, у 2019 році це 1626 гривень.

Для того, щоб скористатися послугою «Муніципальна няня», перш за все, потрібно укласти договір з нянею, який обов’язково повинен містити назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.

Після підписання договору, протягом місяця необхідно звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання, та надати такі документи:

- заяву про надання компенсації послуги "муніципальна няня";

- заяву про перерахування коштів з метою компенсації послуг муніципальної няні;

- договір з нянею;

- документи про проведення розрахунків з нянею, такі, як чеки, чи розрахункові квитанції;

- свідоцтво про народження дитини;

- паспорт та картку платника податків.

Для економії свого часу, послугою можна скористатися і в електронному вигляді, за адресою: https://e-nanny.ioc.gov.ua.

Рішення про призначення компенсації послуги «Муніципальна няня» приймається протягом 10 календарних днів, про що, заявнику протягом трьох днів надсилається відповідне повідомлення.

Виплати компенсації здійснюються у безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на рахунок у банку, до 10 числа місяця, наступного за місяцем, у якому були надані документи що підтверджують витрати на послуги няні.

Слід пам’ятати, що чеки, та інші документи, що підтверджують оплату праці няні, необхідно подавати до органу соціального захисту до 5 числа кожного місяця.

Якщо у Вас виникли якісь питання виходячи зі змісту даної статті або інші, що потребують юридичної консультації, звертайтесь у Миргородське бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Миргород, вул. Гоголя, 165, каб. №9, 10. Години праці з 09.00 до 18.00 окрім вихідних та святкових днів, контактний телефон (05355) 5 09 21. Консультації безкоштовні для всіх.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]