Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із засідання планового виконкому
2018-05-17

16 травня відбулося планове засідання виконавчого комітету. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха. Серед питань, запланованих до розгляду, йшлося про запобігання соціального сирітства, подолання бездоглядності та безпритульності серед дітей міста.

За інформацією  начальника служби у справах дітей Євгенії Усатової, станом на кінець квітня 2018 р. на первинному обліку служби перебуває 38 дітей (16 дітей-сиріт та 22 дітей, позбавлених батьківського піклування), 14 з яких проживають поза межами м. Миргорода. Усього на території міста  проживають 37 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі 13, які прибули з інших територій.

Пріоритетною формою влаштування дітей на території міста залишається влаштування дітей в сімейні форми виховання.  Більшість статусних дітей охоплена сімейними формами виховання ( опіка, піклування 26 дітей, 9 дітей влаштовано до прийомних сімей та Дитячих будинків сімейного типу). У 2017 році статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, надано 11-тьом дітям, 2 з яких були влаштовані під опіку, піклування, 8 влаштовано до Дитячих будинків сімейного типу, 1 дитину усиновлено. І лише 2 дитини, на жаль, залишаються в інтернатному закладі.

На кінець  квітня 2018 року на території міста функціонує 3 прийомні сім'ї, в яких виховується 4 дітей.

Реалізація на території міста державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень є одним із пріоритетних напрямків служби у справах дітей.

Основною формою профілактичної роботи по запобіганню бездоглядності, безпритульності, вчиненню правопорушень є проведення обстеження умов проживання сімей, у яких виховуються діти, особливо сімей, які в силу одних чи інших причин потрапили в складні життєві обставини, а такими є  неповні, неблагополучні, багатодітні сім’ї,  сім’ї, у яких виховуються діти з функціональними обмеженнями. Цим сім’ям надається допомога у вирішенні проблем, які призвели до складних обставин, а саме консультаційна, психологічна, матеріальна та соціальна допомога.

Спільно з фахівцями ЦСССДМ, працівниками ювенальної превенції проводяться регулярні перевірки вищезазначених сімей. Особлива увага при обстеженні умов проживання приділяється контролю за належним виконанням батьками своїх обов’язків, їм наголошується про кримінальну та адміністративну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків. З батьками, які не виконують виховних функцій, з метою усунення факторів, наявність яких унеможливлює утримання дітей в сім’ї, відповідними службами та відділами проводяться роз’яснювальні та попереджувальні бесіди про відповідальність за невиконання або ухилення від виконання батьківських обов’язків. Працівниками служби у справах дітей спільно з фахівцями центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді систематично проводиться контроль за якістю утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання, які влаштовані під опікую піклування, а також в прийомних сім'ях.

 На звітний період на обліку служби перебувають 7 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. З усіма членами родин проводилась систематична профілактична робота з метою посилення відповідальності за виховання і навчання дітей, родини неодноразово відвідувались за місцем проживання. Під час обстежень порушень не виявлено. За звітний період здійснені 126 інспектувань, складені відповідні акти обстеження соціально-побутових умов проживання неповнолітніх дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою виявлення бездоглядних дітей та таких, що займаються бродяжництвом систематично проводяться профілактичні заходи, рейди «Жебрак», «Діти вулиці», «Вокзал». Дітей, які б бродяжили, жебракували, порушували громадський порядок, не виявлено.

Протягом 2017 року службою у справах дітей підготовлена та направлена до суду 1 позовна заява про позбавлення батьків батьківських прав.

За 2017 рік проведено 21 засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті, на яких розглянуті 83 питання. Зокрема, питання участі у вихованні дитини – 8 заяв; питання надання висновків про доцільність позбавлення батьківських прав – 15; невиконання батьками батьківських обов’язків –  3, питання захисту житлових та майнових прав дітей – 28, призначення опікуна, піклувальника над дітьми – 1, визначення місця проживання дитини – 1, та інші. З початку 2018 року проведено 6 засідань, розглянуто  31 питання. В тому числі, 11 – питання захисту житлових та майнових прав дітей; 5 – щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав; 5 – питання щодо участі у вихованні дітей; 2 – визначення місця проживання дітей; 1 – зняття опіки; 1 – призначення опіки та інші.

З метою підтримки дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування щорічно затверджується міська програма «Соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та програма «Забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016-2018 рр.»

Так протягом 2017-2018 року усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали канцелярське приладдя до нового навчального року. 5 (п'ять) дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, влітку мали змогу оздоровитися на базі ПРАТ ЛОЗ «Миргородкурорт». Та п’ять будуть оздоровлені влітку 2018 року. Проведені заходи до Дня захисту прав дитини (фото 1, 2, 3) та до Новорічних свят зі святковою програмою і врученням солодких подарунків (фото 4,5), екскурсійні поїздки (фото 6,7).

Служба у справах дітей міської ради постійно співпрацює з працівниками правоохоронних органів, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу у справах спорту, сім'ї та молоді, відділу освіти, засобів масової інформації, установами та організаціями міста з питань, що стосуються захисту прав та інтересів дітей.

Коментуючи підсумки роботи служби міський голова Сергій Соломаха зазначив, що вживається багато заходів на подолання негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі але цього звісно не достатньо і потрібно ще більше мобілізувати зусилля всіх причетних служб для вирішення та контролю даної проблеми.

Співдоповідала по першому питанню інспектор ювенальної превенції сектору превенції Миргородського відділу поліції, лейтенант Яніна Захода. Вона проаналізувала роботу сектору в напрямку запобігання соціального сирітства, подолання бездоглядності та безпритульності за минулий рік та початок нинішнього.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]