Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із Днем народження, Гоголе!
2020-04-01

1 квітня 211 років тому у селі Великі Сорочинці з’явився на світ Микола Гоголь. Микола Васильович належить до найоригінальніших письменників усіх часів. У найрізноманітніших експертних опитуваннях його ім’я ставиться поруч із іменами Шекспіра, Сервантеса, Данте. Довкола життя і творчості Гоголя і донині схрещуються списи і народжуються найрізноманітніші версії… Життя Миколи Васильовича оповите таємницями, парадоксами, суперечностями… Усе коротке життя Гоголя – це і драма, і містика, і гра. Й суцільна загадка, до якої будемо неодноразово повертатись у наших пошуках істини.

Для всього світу він став письменником на усі часи, його твори й досі розбирають на цитати. Микола Васильович у своїх творах так влучно описав і возвеличив свій край, що між рядків ми відчуваємо його особливу любов і до природи, і до людей. Миргородщину називають гоголівським краєм. А й правда, ну де ж іще сам Гоголь зустрічає пероні возкалу? Або де іще можна зустріти справжніх «друзів» Івана Івановича та Івана Никифоровича; Вакулу, що подарував своїй нареченій черевички, як у самої цариці; натерти на щастя носа свині, що вкрала ту саму грамоту; а чи позичити вареника в Пацюка?…. Так, у гоголівський Миргород неможливо не закохатися! У Миргороді - головна вулиця Гоголя, його ім’я носить художньо-промисловий коледж та один із санаторіїв, у кожного третього українця є фото зі скульптурами на алеї гоголівських героїв.Наше місто стало домом для міжнародного музичного фестивалю «В гостях у Гоголя», і нарешті – ми маємо свого, безцінного і неповторного Миколу Гоголя – Миколу Кисличенка. Він -  талановитй краєзнавець, екскурсовод, "живий" бренд Миргорода.

Через карантинні обмеження відмінено міські заходи по вшануванню письменника, але  разом з цим, є гарна нагода доторкнутися до містики, яку Микола Гоголь відтворив  у своїх творах.

Відвідати екскурсію гоголівськими місцями можна онлайн за посиланням https://poltavaopen.com/vt/39.  

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]