Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформаційна кампанія по легалізації зайнятості
2020-01-29

Питання виплати офіційної заробітної плати та офіційного працевлаштування дуже актуальна тема у нашому суспільстві. На даний час виплати заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота стали, на жаль, нормою життя наших громадян та роботодавців.       

Кожному громадянину слід зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови належного оформлення трудових відносин з роботодавцем. Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є також грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність. Крім цього, виплата заробітної плати в «конвертах» та у розмірах, нижчих за мінімальні гарантії, по-перше, позбавляє наших громадян належного захисту, насамперед, належного розміру пенсійних виплат. По-друге, до місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відбивається на рівні життя і на розв’язанні безлічі соціальних проблем.

Легалізація зарплати та збільшення робочих місць не тільки вирішить проблему зайнятості населення, а надасть додаткові кошти для вирішення соціальних та побутових проблем. На виконання доручення Прем’єр – міністра України від 22.01.2020 року №2313/0/1-20 щодо проведення роз’яснювальної роботи із суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування, про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, фахівцями управління соціального захисту населення, Управління Держпраці, Миргородського управління ГУ ДПС у Полтавській області, фінансового управління, Миргородського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області, відділу економічного прогнозування та туризму міської ради, відділу споживчого ринку та підприємництва,  голови об’єднання профспілкового комітету працівників торгівлі, громадського харчування та сфери послуг  28.01.2020  проведено захід у 71 торгівельному закладі м. Миргорода на предмет легального працевлаштування найманих працівників. Проведено роз’яснювальну роботу із представниками роботодавців та найманими працівниками з питань трудового законодавства, наголошено на відповідальності за порушення законодавства про працю та необхідності легалізувати трудові відносини з найманими працівниками, недопущенні нарахування і виплати заробітної плати у розмірі меншому за мінімальну заробітну плату. Все це мають добре усвідомлювати роботодавці і наймані працівники. Тому нагадуємо роботодавцям, якщо маєте неоформлених працівників – оформляйте з ними належним чином трудові відносини, що дозволить зняти соціальну напругу, а їм  отримати соціальну підтримку. В цьому запорука міцної взаємодії  і взаємоповаги органів місцевого самоврядування і представників малого і середнього бізнесу в м. Миргороді.

Тетяна Овлах,

начальник відділу праці управління соціального захисту населення

Миргородської міської ради

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]