Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
І знову про центральний міст…
2018-03-28

26 березня 2018 року одним із Інтернет-видань Полтавщини було  опубліковано інформацію під "гучним" заголовком про те, що правоохоронці відкрили друге кримінальне провадження  про розкрадання коштів під час реконструкції мосту в Миргороді. Для того, щоб розставити крапки над "і", міський голова Сергій Соломаха прокоментував ситуацію.

Наприкінці 2017 року було введено в експлуатацію центральний міст через річку Хорол. Реконструкція переправи через затримки фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та коригування проектів тривала два роки. Першочергово планувалося використання старих балок (проект 2008 року), однак обстеження демонтованих конструкцій показало, що вони непридатні для подальшої експлуатації, тому довелося коригувати проектно-кошторисну документацію в 2016 році. Відтак було збільшено його кошторисну вартість, у т.ч. за рішеннями сесії Миргородської міської ради та виробничих нарад. Перерахунки призвели до збільшення вартості реконструкції переправи, що і привернуло увагу правоохоронних органів. У ході відкритого кримінального провадження, починаючи з 2016 року, слідчі управління ГУНП в Полтавській області впродовж року проводили перевірки на будівельному майданчику "Реконструкція мосту через річку Хорол". Але за відсутністю доказів справу було закрито. Ухвала доступна за посиланням.

Та правоохоронці вирішили перевірити законність збільшення вартості реконструкції моста. Тому, одразу після здачі мосту в експлуатацію, поліція відкрила друге кримінальне провадження за ч.3 ст.191 ККУ та запросила дозвіл до документів щодо прийняття рішення про збільшення кошторисної вартості будівництва.

У ході розгляду справи суддя відмовив у задоволенні клопотання, оскільки прохальна частина носить суто абстрактну форму, бо слідчий не конкретизував, до яких саме документів потрібно отримати доступ.  Тож Октябрським районним судом м. Полтави було відмовлено в задоволенні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області. Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.   Ухвала доступна за посиланням.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]