Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Грузинські туристи в музеї в Давида Гурамішвілі
2018-07-03

2 липня музей Давида Гурамішвілі зустрічав гостей з Грузії. Це були старшокласники з української діаспори міст Боржомі і Бакуріані, нащадки українців, які переселилися до Грузії ще у 40-х роках 19 ст. Збулася їх давня мрія – відвідати Україну, землю своїх предків, на власні очі побачити те, про що не один раз чули від старшого покоління.

Програма знайомства з Україною розрахована на два тижні, вона насичена і цікава, але спочатку – головне: побувати в Миргороді, де знайшов свій останній прихисток їх великий земляк – поет Давид Гурамішвілі.

З хвилюванням слухали грузинські діти розповідь про український період життя поета, про вшанування миргородцями його пам’яті, про цікаве і насичене життя музею. На зустріч з грузинськими школярами завітали й миргородці: Валентина Коваленко – нащадок роду Гуржіїв-Давидошвілі поділилася спогадами про свого діда – грузина, Сергій Кузнєцов, член літературного об’єднання «ДієСлово» вразив присутніх читанням «Суліко» грузинською мовою, завідуюча бібліотекою ім.Д.Гурамішвілі Алла Федченко провела екскурсію по залах бібліотеки. А грузинські гості натхненно читали вірші Тараса Шевченка та Лесі Українки грузинською мовою. Рамаз Заркуа, голова Полтавського грузинського братства «Георгія», Отарі Чухрукідзе, керівник туристичного інформаційного центру міста Боржомі та Наіра Аманаташвілі, завідуюча бібліотекою з міста Боржомі подякували миргородцям за вшанування пам’яті свого видатного земляка і дали інтерв’ю для місцевого телебачення.

Знову і знову звучали в музеї грузинське слово і грузинська пісня, перехоплювало подих від запальних грузинських танців. Дивно тільки, що прізвища юних грузинських артистів були українськими – Бандур, Ґава, Устименко…І мабуть саме ці прізвища і не дають молодому поколінню забути про своє українське коріння. Так як і миргородці з прізвищами Гуржій, Мікелашвілі, Сегенадзе, Адешелідзе пам’ятають, що їх історична батьківщина – Грузія.

Залишається тільки додати, що разом з грузинськими дітьми музей відвідала і група юних полтавчан – учасників танцювального колективу «Барвінок», які вже готуються до поїздки в Грузію, адже Полтава і Боржомі – міста-побратими.

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]