Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Громадянське виховання дошкільників
2015-11-27

У ДНЗ №2 «Оленка» (завідувач  Горбенко Т.Ф.) відбувся міський семінар-практикум «Громадянське виховання дошкільників в умовах розвитку української державності». У семінарі взяли участь  завідувачі та  вихователі – методисти  дошкільних навчальних закладів міста.

Відкрила семінар - практикум  Силко В.П., методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради. У своєму виступі вона наголосила, що проблема патріотичного виховання нині не просто актуальна, а животрепетна. Добре відомо, що саме у найніжнішому віці формуються основи особистості, отже,  і риси громадянина

Любов до Батьківщини починається з радісних почуттів, викликаних рідною природою, фольклором, народним мистецтвом;  зі знань про свою країну, поваги до її працьовитих і талановитих людей, бажання наслідувати їх. У найзагальнішому виразі громадянське виховання спрямоване на надання кожній людині можливості почуватися соціально, політично, юридично  і морально захищеною та дієздатною, а водночас – соціально відповідальною у своїй країні. І дитина не має страждати від того, що найсензитивніший період дитинства припав на час державних проблем, негараздів,  економічної нестабільності, воєнних дій. Діти мають бути щасливими, проживаючи сьогодення,  радіючи кожному новому дню. Саме від нас, педагогів довкілля  залежить, яким буде майбутнє покоління українців, а відтак - у якій країні ми житимемо.

Завідувач дошкільного навчального закладу № 2 «Оленка» Горбенко Т.Ф.,   поділилася  досвідом роботи  з громадянського виховання дошкільників. Більше 10 років дитячий садок поглиблено працює над темою «Громадянське виховання дошкільників в умовах розвитку української державності». Є певні напрацювання: розроблена система планування,  підібрані  тематичні заняття, свята та розваги,  складені  освітні та виховні проекти, спланована методична робота з кадрами, систематизована робота з батьками , громадськістю, школою.  Дошкільнята з цікавістю  пізнають  рідний край, малу батьківщину,  свою Вітчизну, краще розвиваються,  соціалізуються. У  них  розширюється кругозір, формуються   пізнавальна  і мовленнєва компетентності, виховуються громадянські почуття, толерантність та інші чесноти.

Під час практичної частини семінару присутні переглянули заняття  з ознайомлення з навколишнім  світом «Сьогодні час не марнуємо, до Європи крокуємо» (старша група, вихователі Пасько С.М., Домненко А.І.), заняття з фізкультури «Ми майбутні вояки, землі рідної захисники» (група компенсуючого типу, фізінструктор Пивовар М.В., вихователь Лобанова Н.М.), свято до Дня української писемності та мови «Це моя домівочка, рідний край, пречудове місто диво - грай» ( логопедична група, вчитель – логопед Різніченко О.В., музкерівник Шевченко І.Л.). В ході семінару  учасники з цікавістю  переглянули виставку робіт батьків та їх дітей  « Я - громадянин України», познайомилися з однією із форм роботи з родиною – педагогічним мостом «Як плекати патріотів» (вихователь Кунєва Л.О.). 

По завершенню семінару  учасники  обговорили питання громадянського виховання дошкільників та виробили методичні рекомендації щодо подальшої роботи над формуванням у дітей  національної самосвідомості, духовності, патріотичних почуттів.

 Силко В.П.,

методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]