Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Ефективне працевлаштування: перші кроки
2016-11-18

У рамках проекту, спрямованого на забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області, який реалізується Благодійною організацією «Світло надії» за підтримки посольства США в Україні, було проведено семінар на тему «Ефективне працевлаштування: перші кроки». Участь у заході взяли 29 внутрішньо переміщених осіб. Більшість запрошених на даний момент знаходяться в активному пошуку роботи, значна кількість осіб також має позитивний досвід у веденні власної справи та отриманні грошових грантів для організації самозайнятості.

Кір’ян Володимир Вікторович (директор Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді) ознайомив учасників з позитивними практиками співпраці з ВПО щодо працевлаштування, отримання грантових коштів для організації власного бізнесу.

Чухій Юрій Анатолійович (Начальник відділу активної підтримки безробітних Миргородського міськрайонного центру зайнятості) проінформував учасників про процедуру реєстрації особи у центрі зайнятості та які переваги вона надає, можливості працевлаштування ВПО, отримання ваучера для здобуття другої вищої освіти, оформлення матеріальної допомоги для започаткування власної справи.

Наприкінці зустрічі організатори заходу зосередили увагу учасників на можливості для ВПО, котрі відкриваються в рамках проекту «Підтримка економічної самостійності внутрішньо переміщених осіб та членів місцевих громад  в Полтавській області».  За його умовами внутрішньо переміщені особи, а також місцеві мешканці віком 18 – 53 (жінки) та 18 – 58 (чоловіки), що офіційно зареєстровані в Полтавській області, мають можливість взяти участь у тренінгах, які передбачають підготовку заявок на отримання грошової допомоги для перенавчання, започаткування самозайнятості та розвитку власного дрібного бізнесу.

Однією з основних цілей зустрічі було інформування учасників семінару про запуск в м. Миргород безкоштовної юридичної підтримки для ВПО. На сьогоднішній день в нашому місті працює юрист, котрий надає інформаційну, консультаційну та юридичну допомогу. Також допомагає скласти перелік документів, оформити їх, отримати певну інформацію чи довідку в органах влади.

Сподіваємося, що даний захід буде дієвим стимулом для подальшого працевлаштування ВПО в нашому місці, а можливість отримати безоплатну юридичну допомогу сприятиме ефективному вирішенню нагальних проблем.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовну юридичну консультацію за адресою: м. Миргород,  вул. Сорочинська, 14-а, каб. 203

Контактний телефон: 099-544-51-36

Прийомні години: ПН, СР 8:00-17:00

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]