Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Думка громади Миргорода щодо альтернативних джерел енергії
2015-07-28

В рамках реалізації проекту Агенства США з міжнародного розвитку(USAID) "Місцеві альтернативні джерела енергії: м.Миргород" у нашому місті вже розпочалися роботи по реконструкції наявної газифікованої котельні, в якій можна буде спалювати різні види біомаси (деревину і солому), а за необхідності природний газ. Спеціалістами проекту після ретельних досліджень та експертиз було обрано котельню по пров. Спартаківському, яка відповідала санітарно-гігієнічним і містобудівним вимогам щодо реконструкції.

Цими днями фахівці Інституту місцевого розвитку проводили опитування представників громади нашого міста щодо ефективності та доцільності проектів по використанню альтернативних джерел енергії. Об'єднавши людей різного віку у так звані фокусні групи, організатори цікавилися думками про економічний і соціальний ефект від впровадження новітніх технологій, обговорювали досвід інших країн у цій сфері. Чи не найгостріше учасники дискусії порушували питання про можливе забруднення атмосфери під час спалювання соломи і наскільки ефективним є її використання для отримання тепла. Фахівці проекту виконали оцінку впливу роботи котельні на біомасі на стан навколишнього природного середовища і всі інженерні рішення враховують екологічні вимоги. Допустимий рівень викидів у атмосферу при спалюванні біомаси забезпечуватиметься за рахунок використання на котельні високоефективного газоочисного обладнання. Що стосується теплотворної здатності соломи, то на час збирання врожаю зернових вона коливається залежно від вологості та виду зернових – близько трьох тонн соломи із вологістю до 20% за теплотворною здатністю відповідають 1000 м 3 природного газу.

Учасники дякували організаторам за можливість висловитися. Сприйняли захід як намагання міської влади почути громадську думку. Раділи, що місто буде піонером у галузі біоенергетики. І висловлювалися, що якщо Проект дасть позитивні результати, його можна буде поширювати в інших регіонах України.

Організатори вдячні усім учасникам за їхню активність та відкритість, а заступникові Миргородського міського голови Максиму Верещаку – за сприяння в організації заходу.

 

Прес-служба міської ради

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]