Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Другий український ковальський фестиваль ножових майстрів у Миргороді
2015-08-25

 У Миргороді відбувся другий український ковальський фестиваль ножових майстрів. Минулого року через події на Сході та загибель ініціатора його проведення Петра Федоряки фестиваль відмінили. Цього разу його вирішили все ж провести в пам'ять про колегу-земляка, простого вчителя, у якого були "золоті руки". Петро Федоряка пішов на війну добровольцем влітку минулого року. Загинув знаний майстер ковальської справи 31 липня 2014 року під Шахтарськом на Донеччині.

Цьогорічний фестиваль організувала дружина покійного майстра - Валентина Федоряка. Вона говорить, що всі добрі справи, які започаткував її чоловік - продовжуватимуться. Ковалі з усіх куточків України підтримали цю ідею знову приїхали в Миргород, щоби вшанувати пам'ять свого однодумця і продовжити його справу. У кузнях вони створювали сонячний годинник – подарунок місту, кували скоби для бліндажів, "кували весілля" та вчили всіх охочих ковальської справи.  Відкрив фестиваль міський голова Сергій Соломаха. Він подякував ініціаторам та меценатам, які  продовжують відроджувати українські традиції та розвивають фестивальний рух Миргорода.

Протягом дня проходили семінари від майстра-ножовика Віктора Куликова шабельні турніри, змагання лучників, метання ножів, ярмарок народних умільців та виступи художніх колективів, помічників ковалів миргородські козаки пригощали польовою кашею.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]