Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До відома підприємців та населення!
2015-12-31

Миргородський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області звертається до суб’єктів підприємницької діяльності, а також громадян м.Миргорода і району! Наближаються «Новорічні свята» і кожного дня Миргородські поліцейські будуть проводити рейди по перевірці «нечистих на руку» бізнесменів, котрі продають небезпечний товар – побутові піротехнічні засоби під відкритим небом, наражаючи при цьому себе та оточуючих на небезпеку, адже продавати піротехніку можуть тільки спеціалізовані магазини з універсальним асортиментом непродовольчих товарів.

Згідно з Законом України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” виробництво і торгівля піротехнічними засобами підлягає обов’язковому ліцензуванню.

Особи, які провадитимуть торгівлю піротехнічними засобами без ліцензій МВС України і сертифікатів відповідності на продукцію, підлягатимуть відповідальності в межах чинного законодавства.

У відповідності законодавства (Тимчасові правила обігу в Україні побутових піротехнічних виробів, затверджені наказом МВС України від 23.12.2003 р. № 1649) будь-яку піротехніку дозволяється продавати тільки в приміщенні. Категорично заборонена така торгівля на вулиці (це пояснюється просто: якщо піротехніка піддається дії вологи, що в умовах вулиці відбувається швидко, то вона стає небезпечною для життя і здоров’я людей).

Окрім звичних документів, які одержують всі приватні підприємці, що займаються торгівлею побутової піротехніки, необхідно мати посвідчення про проходження пожежно-технічного мінімуму, посвідчення про проходження підготовки по курсу цивільної оборони, а також допуск до роботи з піротехнікою, який видається після спеціального навчання в сертифікованих учбових закладах МВС.

Для торгівлі потрібно дотримуватись однієї важливої умови: магазин з піротехнікою не повинен бути розміщений на першому поверсі багатоповерхової будівлі, краще - в приміщенні, що окремо стоїть, або в крайньому випадку, на останньому поверсі.

Відповідальність підприємців, які вирішили напередодні «Новорічних свят» порушити правила і торгувати піротехнікою прямо на вулиці:

Ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

            Миргородський відділ поліції

Головного управління Національної поліції

в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]