Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
DESPRO допоможе поліпшити систему водопостачання в Миргороді
2015-07-06

Миргород  - переможець Швейцарсько-українського проекту  DESPRO "Підтримка децентралізації в Україні". У рамках проекту передбачається виділенння коштів на співфінансування робіт з поліпшення системи централізованого водопостачання.

У Миргороді відбулася робоча зустріч експертів Швейцарсько-українського проекту  DESPRO " Підтримка децентралізації в Україні". Представник проекту В’ячеслав Козак повідомив, що за рішенням  Полтавської регіональної ради, Миргород обрано переможцем 3 фази Швейцарсько-українського проекту  DESPRO" Підтримка децентралізації в Україні".  Він передбачає виділення 1,5 млн. грн. на модернізацію системи централізованого водопостачання.  Після ретельного відбору грантові кошти вирішено віддати Миргороду.  Тож, на часі  -   розробка технічної складової проекту, який покликаний  допомогти мешканцям курортного міста вирішити проблемні питання з водопостачанням.

За круглим столом у міського голови Сергія Соломахи  експерти проекту, керівники комунальних підприємств та фахівці міської ради обговорили умови ходу проекту. Він передбачає три складових фінансування: пропорційні кошти проекту та міського бюджету і внесок громади.   Так, однією з обов’язкових вимог  є участь мешканців у проекті, адже він поширюється на ті громади, де жителі активно долучаються  до вирішення локальних проблем та  враховує  перпективні об'єднання територіальних громад.

 Як зазначив Сергій Соломаха,  є практичні  напрацювання співпраці з миргородцями по окремих вулицях, де було прокладено водогони та реконструйовано аварійні мережі, тому кошти, у першу чергу,   спрямують  у віддалені мікрорайони, мешканці яких вже неодноразово  зверталися за допомогою і в подальшому готові брати участь у співфінансуванні.  Мова йде про вулиці Єрківську, Котляревського, Почапці, Довге Озеро та інші. Разом з тим,  експерти проекту проведуть опитування про згоду мешканців у дольовій участі  і, на підставі  висновків, буде визначено об’єкти, де почнуться роботи з модернізації та прокладання водопровідних мереж.

 За словами директора підприємства ОКВПВКГ " Миргородводоканал" Сергія Швайки, проблемних кілометрів, де треба відновлювати та будувати  нові водогони – багато, тому  позабюджетні кошти хоча б частково допоможуть вирішити цю проблему.   

Йшлося під час робочої наради і про інші питання, пов’язані з ремонтними роботами по водопостачанню, наприклад, як мінімізувати витрати на відновлення асфальтного покриття, елементи благоустрою та ін.

 Передбачається, що 3 фаза Швейцарсько-українського проекту  DESPRO" Підтримка децентралізації в Україні"  триватиме 4 роки.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]