Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Депутати підтримали підприємців щодо відміни законів про касові апарати
2020-03-05

На 53 позачерговій сесії Миргородської міської ради ухвалено звернення депутатів до Верховної Ради України щодо скасування законів №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг».

Варто зауважити, що це питання неодноразово обговорювалося. Представники малого та середнього бізнесу зверталися до депутатів підтримати їхнє звернення, адже  підприємці вбачають у цьому додатковий тиск на малий та середній бізнес. Вони виступають за "справедливі" податки. А закони №128-ІХ та №129-ІХ призведуть до знищення малого та середнього бізнесу, скорочення робочих місць та ще більшого відтоку робочої сили за кордон.

Нагадаємо, Президент підписав закони, які зобов’язують ФОПів використовувати касові апарати та дають можливість отримати кешбек з покупки у разі невідповідності чеку. Ці закони зобов’язують ФОПів використовувати касові апарати та дають можливість отримати кешбек з покупки у разі невідповідності чеку.

За новим законом, ФОПи 2, 3 та 4 груп зобов’язуються використовувати реєстратори розрахункових операцій (іншими словами касові апарати - ЕП), у тому числі, у вигляді додатків на смартфон, чи комп’ютер. 

Як зазначається в документі, Податкова служба безкоштовно надасть бізнесу програмний РРО, який називається "E-Receipt" (е-Чек - електронний чек).

Разом з новим РРО вводиться електронний чек, який можна буде видавати замість паперового. Клієнт може отримати чек у свій месенджер або відсканувати QR-код з пристрою продавця-підприємця. Якщо підприємець видав покупцю повністю або частково не фіскальний чек хоча б на один товар, дорожчий за 850 грн, покупець може написати скаргу в Податкову і отримати "кешбек" в размірі 150% від вартості товару.  Частину цього штрафу отримує сам покупець, а іншу частину - держава. Якщо чек не був виданий взагалі - підприємець отримує штраф 850 грн за перше порушення, і не менше 1700 грн. за наступне.

Крім того, з 1 січня 2021 року підвищується з 1,5 млн. грн. до 2,5 млн. грн. максимальний поріг річного доходу фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування, який може відноситися до II групи платників єдиного податку.

Після детального обговорення цього питання, депутати підтримали підприємців міста та ухвалили звернення.

Текст звернення

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]