Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
АМУ запропонує свою Концепцію змін до Конституції в частині місцевого самоврядування
2020-02-19

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України, що відбулося в Києві 18 лютого. Ключовим питанням розгляду стала розроблена АМУ Концепція щодо змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування та територіальної організації  влади.

Концепцією, яку розробила АМУ, пропонується запровадити дворівневе місцеве самоврядування: первинний рівень - муніципалітет (один або декілька населених пунктів з навколишніми територіями); вторинний рівень - область (спільні інтереси жителів муніципалітетів області).

“Необхідно зберегти на рівні муніципалітету модель сильного мера, виборної посадової особи, яка очолює виконавчі органи та головує на засіданнях відповідної ради. Також жителі кожного муніципалітету повинні обирати своїх депутатів до обласної ради, а муніципальні ради можуть їх відкликати. При тому, що найважливіші рішення обласної ради потребують проведення консультацій з муніципальними радами. А рішення обласних рад пропонується, щоб виконували їх виконавчі органи”, - наголосив голова АМУ, мер Києва Віталій Кличко.

Також на засіданні було висловлено позицію АМУ щодо бюджетних відносин.  Правління Асоціації міст України схвалило проєкт закону, розроблений АМУ, щодо внесення змін до Бюджетного кодексу в частині міжбюджетних відносин для покращення фінансової спроможності місцевих бюджетів. Цей законопроект пропонуватимуть розглянути та схвалити парламенту, щоб він вступив в дію з 2021 року. Ним, зокрема, пропонується базову дотацію (дотацію громадам) спрямовувати до бюджетів громад у 100 відсотковому обсязі замість нинішніх 80 відсотків. А реверсну дотацію (дотацію від громад до Державного бюджету) спрямовувати до Держбюджету в обсязі 20 відсотків замість діючих 50 відсотків.

Так, у 2020 році місцеві бюджети продовжать отримувати надходження: від акцизу на пальне та тютюн. А також з місцевих бюджетів не вилучатимуть заборгованість за середньостроковими позиками, що виникла кілька років тому через некоректне планування у мінфіні. Це збереже 9 млрд грн місцевим громадам. У 2020 році Асоціація міст України відстояла 48,5 млрд грн. надходжень до місцевих бюджетів.

На засіданні було підтримано рішення місцевих рад про вступ до Асоціації 44 нових члени. І тепер Асоціація налічує 872 громади.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]