Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Актуально про передачу повноважень у сфері державної реєстрації
2015-09-10

Міський голова Сергій Соломаха взяв участь в кущовій нараді щодо передачі повноважень у сфері державної реєстрації відповідно до закону, який вступить в дію  з 1 листопада поточного року. Міжрайонну нараду проведено Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області.

«У рамках процесу децентралізації Міністерство юстиції передає всі повноваження з реєстрації бізнесу й нерухомості місцевим органам влади, а також долучає до цієї справи нотаріусів та акредитовані банки. В сучасних умовах функціонування нотаріату, коли нотаріуси мають навики спеціальних знань, необхідний досвід роботи, технічну базу, нотаріуси мають всі можливості виконувати нові повноваження. Саме тому нотаріуси мають стати одним з ключових суб’єктів, які візьмуть на себе реєстраційні функції та значно покращать якість послуг» - наголосила начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, відкриваючи засідання наради.

Як підкреслив міський голова Сергій Соломаха, розширення повноважень органів місцевого самоврядування через центри надання адміністративних послуг, - це черговий крок на шляху до створення прозорої та максимально спрощеної процедури надання послуг громадянам. І Миргородський ЦНАП, який було створено одним з перших у Полтавській області, готується з першого листопада працювати та надавати розширений перелік адміністративних послуг відповідно до законодавства.

На засіданні також йшлося про порядок державної реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також про надання нотаріусам додаткових повноважень у сфері державної реєстрації.

В результаті обговорення майбутніх змін, учасники наради звернули увагу на черговий рушійний крок на шляху реформування – це створення єдиного реєстру на базі Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Єдиного ліцензійного реєстру, Реєстру документів дозвільного характеру, Єдиного реєстру громадських формувань, Реєстру громадських об’єднань та Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, що значно зменшить витрачання коштів на утримання та обслуговування шести майже тотожних баз даних.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]