Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Акценти засідання постійної комісії міської ради з питань бюджету, інвестицій та підприємництва
2019-10-30

Першим питанням на засіданні було розглянуто звернення підприємців, в якому йшлося про зменшення ставок податку на нерухоме майно для фізичних та юридичних осіб, відмінне від земельної ділянки. За словами начальника податкової інспекції Наталії Молочко, діюча ставка податку на нерухоме майно у місті становить 1% від  мінімальної заробітної плати на визначений розрахунковий період. 

Законодавством передбачена відповідна процедура встановлення ставок місцевих податків та зборів. На території міста находиться 565 об'єктів, які мають сплачувати цей вид податку. Доповідач проаналізувала ставки податку в інших громадах та зазначила, що встановлений для Миргорода збір, є середньо-зваженим.

Продовжив коментар головний фінансист міста Сергій Скляр. Він повідомив, що у структурі бюджету цей вид податку складає приблизно 17 млн.грн. Ці кошти розподілені на початку бюджетного року.  Він також наголосив, що при затвердженні  ставок місцевих податків, дотримуються всі вимоги та процедури із проведенням громадського обговорення.  Тривала дискусійна розмова закінчилася наданням рекомендацій та пропозицій, спрямованих на встановлення партнерських відносин влади і бізнесу.

Наступним питанням розгляду комісії була інформація про надання послуг централізованого водопостачання населенню в зв'язку із реорганізацією ОКВПВКГ "Миргородводоканал". Як відомо, рішенням сесії Полтавської обласної цей об'єкт  передано на баланс міста. А стан підприємства - критичний. В.о. директора ОКВПВКГ "Миргородводоканал" Олег Говоруха розповів план виведення підприємства з кризи. За підрахунками, на антикризові заходи потрібно близько 26 млн.грн.

Оскільки на "Миргородводоканалі" залишається кричуща ситуація, необхідно сконцентрувати всі зусилля, щоб у перехідний період підприємство змогло функціонувати та відновити його функціонування.

Своє бачення щодо подальшої роботи комунального підприємства озвучив перший заступник міського голови Сергій Швайка. Першочергово необхідно встановити економічно-обгрунтований тариф, який би болісний для споживачів він не був, забезпечити повернення колишніх працівників та домовитися про розстрочку заборгованості (на перехідний період) перед "Полтаваобленерго". Зважаючи на надзвичайну актуальність цього питання міська влада підтримуватиме підприємство на умовах програм для модернізації централізованої системи водопостачання та водовідведення.

Ситуація на підприємстві – невтішна, тому пошуки налагодження  його роботи продовжуються, а пропозиція по створенню нового КП "Тепловодсервіс" – не має сенсу.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]