Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
75 років миргородській трагедії
2016-10-28

28 жовтня біля монументу  Скорботна мати  відбувся мітинг–реквієм з нагоди 75–ї річниці масового розстрілу мирних громадян Миргорода. Звертаючись до учасників заходу перший заступник міського голови Сергій Швайка зазначив, цю трагічну дату місцеві мешканці називають миргородською трагедією.

Тут в роки окупації України було розстріляно понад 200 мирних громадян: військовополонених, підпільників, партизанів, заручників, а також тих, хто чимось не догодив владі „вищої раси”. Нацисти на цьому місці розстріляли громадян за національною та ідеологічною належністю. Нагадуванням про звірства нацистів є меморіал, який цьогоріч відновили, та людська пам'ять земляків про криваву сторінку історії. Представник влади подякував активістам єврейської громадської організації "Хесед Шахар" та всім благодійникам, які долучилися до відновлення монументу і  побажав усім взаєморозуміння та миру.

Представники Миргородської та Лубенської єврейських громад: Михайло Рутгайзер та Михайло Шамес назвали прізвища мучеників страшного злочину. Краєзнавець Людмила Розсоха навела історичні факти розправи над миргородцями у роки Другої світової війни. Місцева поетеса Наталія Харасайло цитувала поезію, а діти від європейської громади запалили свічки і прочитали поминальну молитву. Миргородські діти до тематичного заходу власноруч виготовили іграшки дітям-мученикам 1941-го року.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять безвинних закатованих миргородців 28 листопада 1941 року. 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]