Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Відбувся плановий виконком
2021-01-27

27 січня відбулося перше планове засідання новообраного виконавчого комітету. На засіданні, яке провів міський голова Сергій Соломаха, було підбито підсумки роботи відділу ЦНАП, виконання Програми захисту прав споживачів за попередні роки та затверджено Програму на наступні чотири роки, а також ухвалено рішення з низки питань у сфері відділу у справах дітей, архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю, роботи виконавчого комітету.

За інформацією Оксани Рудченко, начальника відділу "Центр надання адміністративних послуг", з січня 2020 року до відділу "Центр надання адміністративних послуг" виконавчого комітету подано 30 807 заяв  на отримання адміністративних послуг. За цей період з різних питань за консультаціями звернулися 44 915 громадян. на сьогодні день Центр надає 183 адміністративних послуг, з них 118 послуг які надаються відділами та управліннями міської ради, 56 послуг органами виконавчої влади та 9 послуг районної державної адміністрації.

В Центрі встановлено обладнання для оформлення та видачі біометричних закордонних паспортів громадянам України та паспортів громадян України у вигляді ІD-картки. В 2020 році запроваджено нову комплексну послугу ID-14. За однією заявкою підліткам, які вперше отримують паспорт громадянина України, одночасно присвоюється ідентифікаційний номер.

Також новою послугою в 2020 році стала послуга єМалятко. єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою до ЦНАПу, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Також в 2020 році створено окремий сайт ЦНАПу, що дало можливість більш доступно та розгорнуто розмістити інформацію про адміністративні послуги, розроблено сервіс QR- коду при скануванні якого заявник одразу он-лайн отримує інформацію про розгляд звернення. В 2020 році Центр вкотре отримав нагороду в обласному конкурсі в номінації “Кращий центр надання адміністративних послуг” в рамках Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області. В перспективі додатково планується реалізація таких послуг як  оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

Про стан виконання Програми захисту прав споживачів у м. Миргороді на 2016 – 2020 роки та затвердження Програми захисту прав споживачів на 2021–2025 роки доповідала начальник відділу споживчого ринку та підприємництва Світлана Гавриш.  Вона повідомила, що Для виконання вимог Закону України "Про захист прав споживачів" у сфері торгівлі, ресторанного господарства та послуг в м. Миргороді рішенням виконавчого комітету Миргородської міської ради від 27 січня 2016 року № 4 затверджена "Програма захисту прав споживачів у  м. Миргороді на 2016 - 2020 роки". Протягом 2020 року до відділу звернулися 102 споживачі, в т.ч. 21 – з письмовою заявою на ім'я міського голови, 4 – на урядову " гарячу лінію", 42 – безпосередньо до працівників відділу, 33 – по телефону, а саме: щодо якості товарів - 41 (мобільні телефони - 11, телевізори та електротовари побутового призначення – 18, інші непродовольчі товари - 11); щодо якості торгівельних послуг - 40 (встановлення вікон, дверей – 6, придбання товарів через інтернет – магазини – 5, сервісне обслуговування – 24, житлово-комунальних – 1, неетична поведінка продавців – 4); щодо відсутності  достовірної інформації на товари та послуги – 21.

Дієву допомогу одержали всі заявники. Одним із шляхів реалізації Програми є інформування населення стосовно передбачених законодавством споживчих прав та механізму їх захисту. На сторінці відділу  розміщується корисні поради споживачам. В минулому році на сайті створена окрема інформаційна сторінка "Захист прав споживачів", на якій вказано адреси і номери телефонів органів, що забезпечують захист прав споживачів на території громади. Така ж інформація доведена кожному керівнику об'єкта торгівлі при проведенні обстеження рівня та обсягів торгівельного обслуговування  в сільській місцевості громади. Також доповідач окреслила основні зміни  у сфері захисту прав споживачів на 2021 рік.

  Під час обговорення поточних питань було ухвалено низку важливих рішень для життєдіяльності міста. 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]