Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Звіт про діяльність спостережної комісії
2022-01-21

Спостережна комісія при виконавчому комітетові Миргородської міської ради  працювала протягом 2021 року у складі, який затверджено рішенням виконавчого комітету Миргородської міської ради від 14 травня 2019 року № 228 «Про затвердження складу спостережної комісії в новій редакції» із змінами (рішення виконавчого комітету Миргородської міської ради  від 27.01.2021 року № 26 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Миргородської міської ради від 14.05.2019 року № 228 «Про затвердження складу спостережної комісії в новій редакції», від 21.04.2021 року № 169 «Про внесення змін до складу спостережної комісії, затвердженої рішенням виконавчого комітету міської ради від 27 січня 2021 року № 26 та від 14.07.2021 року № 287 «Про внесення змін до складу спостережної комісії, затвердженої рішенням виконавчого комітету міської ради  від 27 січня 2021 року № 26».

Склад комісії становить 8 чоловік, з яких 4 особи – представники громадських організацій. У своїй діяльності керувалася Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановами Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 р. №1042 "Про внесення змін до Положення про спостережні комісії". 

Відповідно постанови КМУ від 10.11.2010 р. №1042 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії», щомісячно проводяться засідання спостережної комісії, до участі в яких залучається Миргородський міськрайонний відділ з питань пробації Північно  - Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, Миргородський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Миргородська міськрайонна філія Полтавського обласного центру зайнятості, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління соціального захисту населення Миргородської міської ради, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради, представники засобів масової інформації.

Засідання  спостережної комісії проводилися щомісяця, згідно затвердженого річного плану. Всього за 2021 рік проведено 12 засідань. За результатами розгляду питань винесено відповідні постанови.

Відповідно до покладених на спостережну комісію завдань протягом минулого року проведена наступна робота:

- спільно з органами самоорганізації населення, за участю Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління соціального захисту населення, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради проведена робота по соціальній адаптації умовно-достроково звільнених осіб;

- проводилися звірки осіб зазначеної категорії, які перебувають на обліку у відділі поліції. З такими особами проводиться профілактична робота, в разі необхідності встановлюється адміністративний нагляд;

- спільно з Миргородською міськрайонною філією Полтавського обласного центру зайнятості вивчалися питання трудової адаптації даної категорії населення, проводилися звірки з метою встановлення достовірної інформації, щодо фактичного забезпечення роботою та перебування на обліку в Миргородській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості умовно-достроково звільнених осіб.

Спостережна комісія сприяє створенню додаткових робочих місць, в тому числі і на підприємствах комунальної власності міста для працевлаштування даної категорії осіб.

На підставі повідомлень, що надходять із виправних закладів та звірок з відділом поліції ведеться облік осіб умовно-достроково звільнених з місць позбавлення волі. У 2021 році на обліку спостережної комісії перебувала 1 умовно-достроково звільнена особа,(за інформацією Миргородського районного відділу поліції Головного Управління Національної Поліції в Полтавській області  місце перебування якого невідоме). Надана матеріальна допомога 1 особі, звільненій з місць позбавлення волі в розмірі 1000 грн., 1 особі надано роз’яснення щодо можливості працевлаштування, отримання матеріальної допомоги на лікування.

На обліку в Миргородській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості особи зазначеної категорії не перебували і за допомогою для працевлаштування не звертались.

Комісія за участі інспекторів сектору по роботі з органами самоорганізації населення організаційного відділу Миргородської міської ради, голів вуличного або будинкового комітету, дільничного інспектора поліції та представника територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради обстежували умови проживання осіб, що протягом року прибували з місць позбавлення волі до міста.

Проводилася робота, спрямована на висвітлення проблем соціальної реабілітації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, у засобах масової інформації - на офіційному сайті міста Миргорода.


Протягом 2021 року спостережна комісія інформувала населення міста Миргорода в ЗМІ місцевої сфери розповсюдження про свою роботу, а саме про зміни у складі спостережної комісії, про основні напрямки роботи спостережної комісії, звіт про її діяльність, контактні дані уповноважених осіб, що проводять особистий прийом засуджених, розглядають їх звернення, приймають за ними рішення, надають різноманітні інформаційні, соціально–економічні, соціально–педагогічні та психологічні послуги.

 

Голова спостережної комісії  Наталія МОЛОЧКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 01 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Тендер на закупівлю медичного обладнання 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]