Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
19 січня – Водохреща
2017-01-19

На свято Богоявлення, що відоме у народі як Водохреща і святкується 19 січня, центральне місце займають обряди, пов'язані з водою, і один з них - купання в ополонці. З огляду на те, що купання у крижаній воді може бути небезпечним та мати негативні наслідки для людини, медики закликають виважено підходити до цього обряду.

Купання в ополонці взимку, без попередньої підготовки, може бути небезпечним для людей похилого віку, дітей, осіб, які страждають на гострі та хронічні захворювання", - попереджають лікарі.  Протипоказано зимове занурення людям, які мають хронічні хвороби, але якщо людина здорова і підготовлена до зимового купання, то вона має суворо дотримуватись правильного строгого дозування холодового навантаження, а також гігієнічних правил, в першу чергу принципів поступовості і послідовності.

Пам’ятайте, що  перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. Ступінь і швидкість настання переохолодження залежать від температури води та адаптації організму до холоду.

При його перших ознаках -  ознобі, тремтінні, синюшності шкіряних покривів, губ, болі у пальцях рук і ніг – людині вже необхідно надати допомогу. При легкому ступені переохолодженні постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження - розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]