Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородське управління Держпродспоживслужби інформує
2017-11-01

Миргородське міськрайонне управління Головного управління держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє,  що на території угідь НПП «Нижньосульский»  Плехівської сільської ради Оржицького району 26.10.2017р. знайдено труп дикого кабана. З відібраного патматеріалу, згідно  з результатом Дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ,  виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

На сьогоднішній день проводиться постійна просвітницька та роз’яснювальна робота щодо даного захворювання В Інтернеті та засобах масової інформації є багато повідомлень  про цей недуг. Міськрайонна служба постійно б’є на сполох  та активно працює з представниками бізнесу,  які прямолінійно мають відношення як до первинного виробництва свиней  так і до виробництва м’ясних продуктів зі свинини. Громадяни, які утримують свиней у домашніх умовах, не будьте байдужими, створюйте всі умови для того, щоб ця страшна хвороба не проникла до нас в домогосподарства. АЧС не страшна для нашого здоров’я, але є страшною для наших гаманців та несе колосальні економічні збитки.

Що потрібно робити щоб не допустити АЧС на власне господарство

  • Власникам особистих підсобних господарств слід утримувати свиней у свинарниках і сараях без вигулу та контакту з іншими тваринами. Не допускайте сторонніх у своє господарство.
  • Не згодовуйте свиням харчових відходів. Проте якщо в цьому є необхідність, обов’язково прокип’ятіть їх упродовж 20-30 хвилин та охолодіть перш ніж згодовувати тваринам.
  • Не виносити за межі свого господарства одяг та взуття,у якому ви працюєте.
  • Подвірний забій і реалізацію свинини проводити з дозволу фахівців державної ветеринарної служби після проведення ними передзабійного огляду тварин та ветеринарно-санітарної експертизи м'яса, продуктів забою;
  • Не купуйте живих свиней в недозволених місцях торгівлі, без супровідних ветеринарних документів.
  •  Не викидайте трупи тварин, залишки від їх  переробки в непризначених для цього місцях.
  • Припиніть міжгосподарські зв’язки з неблагополучними територіями щодо АЧС.

Пам'ятайте, за дії (бездіяльності), які потягли за собою виникнення вогнищ АЧС та її поширення передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!

Шановні громадяни та відпочиваючі міста Миргород та Миргородського району!

 Просимо вас бути обачливими та застережними при виявленні чи підозрі даного захворювання. Повідомляти представників Миргородської (міської, районної) державної лікарні ветеринарної медицини чи фахівців Миргородського міськрайонного управління Держпродспоживслужби задля не розповсюдження АЧС на території міста та району. Зрозумійте, що першим і основним рознощиком африканської чуми свиней являємось ми, люди, через  свою необізнаність та байдужість.

В разі виявлення ознак захворювання свиней чи раптової масової їх загибелі перестрахуйте себе та  негайно повідомляйте :

Миргородське міськрайонне управління Держпродспоживслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області тел.. 4-40-56,4-40-82, 4-48-18.

Миргородська міська державна лікарня ветеринарної медицини тел.. 4-48-18, 4-48-69.

Миргородська районна державна лікарня ветеринарної медицини тел..4-40-82.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]