Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До Дня Захисту прав споживачів
2018-03-15

15 березня в Україні відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів.  Допомагає мешканцям нашого міста відстоювати свої права відділ споживчого ринку та підприємництва міської ради у межах наданих повноважень. Одним із головних завдань відділу згідно ст.28 Закону України "Про захист прав споживачів" є забезпечення своєчасного та повного розгляду звернень громадян,  надання їм кваліфікованої допомоги у вирішенні проблемних питань.

На жаль, як свідчить кількість звернень щодо порушення прав споживачів у сфері торгівлі та платних послуг, деяка частина суб’єктів господарювання працює, порушуючи законодавство про захист прав споживачів. Починаючи з елементарного оформлення куточка покупця в торговельному приміщенні, де повинна бути розміщена інформація про суб’єкта господарювання,  витяги з Закону та правил торгівлі, та завершуючи відмовою споживачу в його законних правах та вимогах. Частим явищем є невидача розрахункових документів під час реалізації товару. Хоча, згідно з законодавством, продавець зобов’язаний видати розрахунковий документ, чи то касовий  чи товарний чек. А відсутність такого документу згодом позбавляє споживача права висувати свої претензії щодо даного товару.

Відповідно Закону України "Про захист прав споживачів" в усіх об'єктах торгівлі, ресторанного господарства та сфери побутових послуг  обов’язково повинен знаходитися на видному та доступному місці куточок покупця.

Суб'єкту господарювання необхідно розмістити в куточку покупця книгу відгуків та пропозицій, та забезпечити інформацію про:

  • найменування власника або уповноваженого ним органу
  •  місцезнаходження

        Також, вказати номери наступних телефонів:

5-47-53 - відділ споживчого ринку та підприємництва міської ради

      05322-54-57-59 -  головне управління Держпродспоживзахисту у Полтавській області. 

В зв’язку із святом Всесвітнього Дня захисту прав споживачів бажаємо мешканцям Миргорода  придбавати лише якісну продукцію і бути активнішими у захисті своїх прав.

Відділ споживчого ринку та підприємництва міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]