Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Децентралізація: добровільне приєднання громад
2018-12-03

Тему добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення обговорили на розширеній нараді, що відбулася у приміщення Миргородської РДА. Від Миргородської міської ради для консультації  було запрошено міського голову Сергія Соломаху, секретаря ради Наталію Гирку та начальника відділу економічного прогнозування і туризму Оксану Голуб. У ході засідання керівники міста і району, голови сільських рад обговорили   стан реформи  в дії, акцентували на проблемних питаннях.

 Сергій Соломаха повідомив, що відповідно до законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про добровільне об'єднання територіальних громад" та керуючись Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, Миргородською міською радою у 2018 році був активізований процес ініціювання добровільного приєднання до територіальної громади міста Миргорода територіальних громад сіл, селищ згідно Перспективного плану формування територій Полтавської області.

Відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад до складу перспективної Миргородської територіальної громади мають ввійти сільські території Біликівської, Вовнянської, Гаркушинської, Дібрівської, Зубівської, Кибинцівської, Попівської, Петрівцівської, Хомутецької, Слобідської, Шахворостівської, Ярмаківської, Ромоданівської  сільських рад.  11 травня було підписано розпорядження міського голови "Про ініціювання добровільного приєднання територіальних громад".  Ініціативні листи щодо готовності Миргорода сприяти процесу приєднання були направлені всім 13-ти сільським та селищним головам. З середини липня до початку серпня 2018 року у кожній громаді, що згідно Перспективного плану формування територій Полтавської області могли б ввійти до Миргородської територіальної громади, проходили громадські обговорення, на яких були присутні представники Миргородської міської ради, що надавали роз'яснення сільським жителям щодо перспектив добровільного приєднання у 2018 році. Структурними підрозділами виконавчого комітету було зібрано та проаналізовано інформацію щодо фінансового стану, соціально-економічного розвитку, проблемних питань сільських і селищних рад та перспектив ефективного функціонування у разі згоди на добровільне приєднання.

У цілому до участі в громадських обговореннях вдалося долучитися в таких сільських радах, як: Ярмаківська, Петрівцівська, Кибинська, Хомутецька, Біликівська, Гаркушинська, Зубівська, Дібрівська, згідно з отриманих запрошень. Однак сільські ради не виявили бажання приєднуватися: на адресу Миргородської міської ради надійшли листи про прийняті рішення щодо небажання участі в процесі приєднання до Миргородської територіальної громади 7 сільських громад, а саме: Ромоданівської (селищної), Шахворостівської, Біликівської, Зубівської, Попівської.

 Своє бачення з приводу добровільного приєднання висловили керівники району, голови сільських рад. Було проаналізовано  приклади роботи ОТГ, зроблено акцент на проблемах.

 Процес добровільного приєднання громад - складний, але - неминучий. До 2020 року сільські  громади  мають зробити вибір.  

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]