Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Звіт відділу муніципальних ініціатив за 2016 рік
2011-01-01

Звіт про роботу відділу муніципальних ініціатив за 2016 рік

Відділ муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту створено в структурі Миргородської міської ради в квітні 2012 року. До штатного розпису відділу входить три одиниці – начальник відділу, головний та провідний спеціаліст.

Відповідно до Положення про відділ до основних завдань відділу відносяться:

  • сприяння залученню коштів у реалізацію стратегічних проектів, направлених на розвиток міста;
  • реалізація політики енергозбереження та енергоефективності;
  • налагодження відносин з вітчизняними та іноземними партнерами міста в сфері муніципального розвитку, з метою спільної реалізації проектів розвитку.

 

 

Для залучення в місто додаткових фінансових ресурсів, отримання технічної допомоги відділ формує заявки до численних міжнародних, державних та приватних донорів.

 

Подані заявки щодо участі у проектах:

  • на конкурс Громадські ініціативи України заявку "Співпраця влади і громади у розробці веломережі міста";
  • конкурс "Відповідальне місто";
  • "Комплексна енергозберігаюча санація житлових будинків" від німецького агентства DENA на 8 будинків Миргорода;
  • на конкурс «Розвиток місцевої демократії – важлива складова реформи місцевого самоврядування» за Програмною ініціативою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»;
  • запит до міністерства екології та природних ресурсів про виділення коштів для здійснення природоохоронних заходів;
  • на конкурс комплексних проектів з адаптації до змін клімату для місцевих громад від Національного екологічного центру України в рамках проекту "Climate Forum East II", що реалізується за підтримки ЄС;
  • на конкурс “Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст України”;
  • програма ЄБРР "Підтримка інвестицій у систему сталого управління ТПВ та їх переробки в Україні";
  • запити народним депутатам щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку;
  • до Мінрегіонбуду щодо участі в "Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України" Європейського Інвестиційного Банку;
  • до державного фонду регіонального розвитку на 5 об'єктів;
  • до обласного конкурсу та інші.

 

Он-лайн моніторинг.

Моніторинг споживання енергетичних ресурсів в бюджетних закладає є основою функціонування системи енергетичного менеджменту та ефективного впровадження заходів з підвищення енергоефективності. Наявність моніторингу дозволяє виявляти неефективне енергоспоживання, планувати витрати на енергоносії та визначати будівлі, що потребують першочергового впровадження енергоефективних заходів.

Реалізація політики енергозбереження кожного міста розпочинається з обліку споживання енергоносіїв. Щоденний он-лайн моніторинг і аналіз споживання енергоносіїв у бюджетній сфері м.Миргорода здійснюється у 29 установах, в т.ч. міській раді, фінансовому управлінні, управлінні праці та соціального захисту населення, відділі освіти та 17 підпорядкованих йому навчальних закладів, відділі культури та туризму і 6 йому підпорядкованих закладах культури. Показники лічильників вносяться до Інформаційної системи енергомоніторингу ФІАТУ відповідальними особами за будівлю .

Контроль споживання електричної та теплової енергії, газу та води дає можливість провести порівняльну характеристику між затвердженими річними лімітами і фактичним споживанням енергоносіїв, виявляти різкі коливання показників та приймати відповідні рішення.

Так, аналіз споживання енергоносіїв 29 бюджетними установами міста за 11 місяців 2016 року у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року показує, що відбулося зменшення споживання теплової енергії на 15,3% (627 Гкал), води на 5,5% (812,9 куб.м), електроенергії на 10% (54833 КВт/год).

 

Співробітництво з містами-побратимами.

Миргород міцно тримає статус мирного та дружнього міста, постійно розширюючи зв’язки з іншими містами та країнами. Так, на даний час місто має три українських міста-побратима: Новорад-Волинський на Житомирщині, з котрим піписано Угоду про продовження співпраці у вересні 2016 року, Хмільник з Вінничини, Обухів з Київщини, який приєднався до групи міст-побратимів Миргорода в березні 2016 року. Культурні та економічні зв’язки миргородці підтримують з містами інших країн: Барбі (Німеччина), Маарду (Естонія), Згожелець (Польща), Рєчіця (Білорусь), Горна Оряховиця (Болгарія), Єкабпілс (Латвія) та Мцхета (Грузія).

 

 

Проводяться обміни делегаціями з миргородськими містами-побратимами в галузі освіти, охорони здоров'я, культури, туризму та в інших сферах соціально-культурного життя. Це ще одна можливість показати туристичний та рекреаційний потенціал нашого міста.

 

 

Проведення інформаційно-просвітницьких заходів.

Значну увагу спеціалісти відділу приділяють проведенню інформаційно-просвітницьких заходів та популяризації заходів із енергозбереження, створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та заохоченню жителів до активної участі у розбудові нашого міста Миргород.

У 2016 році взято участь у 19 зборах співвласників багатоквартирних будинків у позаробочий час. Окрім зборів надано безліч консультацій ініціативних групам співвласників. Проведено роз’яснення новин законодавства в сфері управління багатоквартирними будинками, можливості отримання додаткового фінансування на утримання будинків з міського бюджету, грантових коштів міжнародних проектів, пільгового кредитування від держави, процедури створення, реєстрації та функціонування ОСББ, порядку отримання субсидій на внески та платежі.

 

 

Відділ проводить інформаційну кампанію по створенню ОСББ в зв'язку з діяльністю міжнародного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Організовує безкоштовну участь в різноманітних семінарах представників ОСББ у Миргороді, Полтаві та Києві. Так, на даний момент у місті зареєстровано 22 ОСББ, 10 з яких зареєстровано у 2016 році, а решта – за усі попередні роки.

 Працівники відділу за підтримки GIZ проводили уроки з енергоефективності у школах в Тиждень Сталої Енергетики, заохочуючи малечу солодкими подарунками, канцтоварами. Три школи отримали в подарунок енергозберігаючі лампи.

Другий рік поспіль місто бере участь в Європейському Тижні Мобільності, який проходить з 2002 року щорічно з 16 по 22 вересня по усьому світу. З 18 по 20 вересня 2016 року в рамках Тижня Німеччини в Україні, Європейського Тижня Мобільності, Днів енергії та Дня міста Миргород проведені широкомасштабні заходи: святкування Дня міста, велопробіг, презентація енергоефективних заходів за підтримки GIZ “Енергоефекетивність у громадах”, три семінари з енергоефективності, а також промоційні заходи по долученню громадськості та міжнародних партнерів до сталого енергетичного розвитку. Серед учасників заходів - представники GIZ, Угоди Мерів, ЄС/ПРООН, ФІАТУ, громадськість міста.

 

 

 

ЄТМ дає місцевим органам влади та зацікавленим організаціям і особам можливість ініціювати проведення заходів, спрямованих на покращення навколишнього природного середовища та умов життя в громадах. Цьогорічна тема ЄТМ: "Розумна мобільність Сильна економіка".

Місто часто приймає делегації з інших міст та областей, що приїздять з метою обміну досвідом.

 

Угода мерів та План дій зі сталого енергетичного розвитку

У червні 2016 році місто та ГО "Передвижник" підписали Меморандуми з Асоціацією “Енергоефективні міста України” щодо розширення співпраці та долучення громадськості до консультацій щодо прийняття рішень по проекту "Громадянське суспільство в Угоді мерів". ПДСЕР вдосконалюється відповідно до нових розширених завдань Угоди мерів та з урахуванням попереднього досвіду міста. Зібрано дані по енергопостачальним організаціям для перерахунку показників ПДСЕР.

 

 

ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

У 2016 році у Миргороді продовжує діяльність спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Проводилася інформаційна кампанія щодо можливості участі в європейському проекті серед мешканців багатоквартирних будинків. Отримано величезний досвід щодо можливостей співпраці ОМС та організованої громади з міжнародними проектами.

У співпраці між проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», Миргородською міською радою, співвласниками багатоквартирних будинків у 2016 році виконуються такі роботи:

  • Капітальний ремонт даху будинку по вул. Панаса Мирного, 22, ОСББ "Мирний 22".
  • Капітальний ремонт даху будинку по вул. Панаса Мирного, 16, ОСББ "Миргородська Калина-2016".
  • Капітальний ремонт даху, ливневої каналізації будинку по вул. Старосвітська, 3, ОСББ "Старосвітська,3".
  • Капітальний ремонт даху будинку по вул. Старосвітська, 47, ОСББ "Омріяний дворик".
  • Капітальний ремонт даху будинку по вул. Слави, 59-А, ОСББ "Слави 59А".
  • Капітальний ремонт даху будинку, вимощення, утеплення фасадів, заміна вікон місць загального користування на енергозберігаючі по вул. Старосвітська, 8, ОСББ "Старосвітська,8".

Загальна вартість запланованих робіт – 3990 тис. грн., з яких 1 840 тис. грн. – кошти проекту, 229 тис. грн. – кошти громадських об'єднань, 1 921 тис. грн. – кошти міського бюджету.

 

 

Відповідно до Програми підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2015-2018 роки впроваджено фінансову підтримку новостворених ОСББ на капітальні видатки в сумі 10 тис. грн.

Також 2016 року Проектом введено новий компонент – SMART CITY. В рамках цього компоненту плануються роботи з покращення прозорості, підзвітності роботи міської ради.

Заплановані роботи у Миргороді – введення поіменного голосування на сесіях міської ради, онлайн-трансляції сесій та інших засідань, оптимізація пошуку сесійних рішень на сайті для громадян. Підписано грантову угоду, проведено конкурс з відбору підрядника.

 

 

Відшкодування частини відсоткової ставки по енергоефективним кредитам.

Цільова програма відшкодування частини відсоткової ставки за залученими кредитами для населення та ОСББ на стимулювання впровадження енергоефективних заходів на 2015-2018 роки прийнята 07 серпня 2015 року рішенням 56 сесії. На даний момент кошти з міського бюджету на програму не виділялися.

Перші громадяни в Миргороді почали співпрацю з програмою ЄБРР “IQ Energy” щодо відшкодування частини кредиту на енергоефективні заходи в житловому секторі. Європейський Банк Реконструкції та Розвитку створив її спеціально для тих, хто хоче економити на комунальних платежах і жити в теплому комфортному домі.

 

Програма муніципальної підтримки ініціатив громадян.

За ініціативи відділу та підтримки міського голови в Миргороді вперше розроблено Програму підтримки ініціатив громадян, яку затверджено 6 сесією 7 скликання від 20 січня 2016 рішенням №15 та виділено 100 тис. грн. з міського бюджету. Програму створено задля розвитку та посилення громадської активності в місті Миргороді в рамках співпраці з Британською Радою за програмою "Активні Громадяни", співпраці з громадськими організаціями та активістами міста.

Програма передбачає оголошення конкурсу ініціатив, відбір кращих та їх реалізацію на умовах співфінансування 10% від ініціативної групи та 90% з міського бюджету. Один проект може бути профінансовано до 10 тис. грн. з міського бюджету.

Було оголошено конкурс ініціатив громадян, отримано 18 анкет. За результатами конкурсу профінансовано 11 проектів на виділену суму 100 тис. грн. На підтримку ініціатив в перший рік реалізації програми було вирішено підтримати і решту проектів, для чого було додатково виділено 60 тис. грн. бюджетних коштів.

В рамках Програми було встановлено дитячі майданчики, проведено озеленення, облаштування зон відпочинку, встановлено велопарковку, поведено спортивно-розважальні заходи, створено шкільну радіохвилю, проведено зариблення річки, видано альманах місцевих поетів.

 

 

Зацікавленість громади зростає. Все більше мешканців звертається за консультаціями щодо реалізації Програми наступного року. Програму “Місто активних громадян” (скорочено “МАГ”) планується прийняти на наступні шість років з щорічним зростанням бюджету. Принцип прийому, відбору та реалізації ініціатив подібний до принципів партисипативного бюджетування, що наразі є одним із показників сталого розвитку міст, спрямованого на добробут його мешканців. Тому дана Програма була подана на конкурс “Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст України”.

 

Обласний конкурс проектів та програм розвитку територіальних громад Полтавської області

У 2016 році Миргородським міським головою була відстояна позиція міст обласного значення щодо можливості їх участі в конкурсі. Від міста було подано заявку на участь в обласному конкурсі проекту "Будівництво велосипедних доріжок по вулиці Гоголя" загальною вартістю 1 млн. грн. Проект став переможцем обласного конкурсу і за умовами місто отримає 500 тис. грн. з обласного бюджету на будівництво велодоріжки по центральній вулиці Гоголя в 2017 році.

 

 

Державний фонд регіонального розвитку.

Для фінансування у 2017 році від міста було підготовлено та подано 5 проектів до участі у ДФРР:

  1. «Реконструкція мосту через річку Хорол, загальною довжиною 116 м, по вул. Гоголя у м. Миргороді Полтавської області»;
  2.  «Реконструкція теплових мереж котельні по вул. Прорізній, 4-А з підключенням теплового навантаження від котельні, розташованій по вул. Гоголя, 34-А в м. Миргород»;
  3. "Реконструкція стадіону "Старт" по вул. Гоголя, 175 в м. Миргороді";
  4. Проект співробітництва територіальних громад «Створення комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами у Миргородському районі Полтавської області» (м. Миргород, села Білики, Вовнянка, Гаркушинці, Петрівці, Шахворостівка, Ярмаки). По даному проекту у Мінрегіоні зареєстровано договір про співробітництво.
  5. “Реконструкція приміщення по вул. Гоголя, 171/1 для облаштування ЦНАП в м.Миргород Полтавської області”.

Проект «Реконструкція мосту через річку Хорол, загальною довжиною 116 м, по вул. Гоголя у м. Миргороді Полтавської області» пройшов конкурсний відбір проектів та програм у 2015 році. Фінансування з державного бюджету відбувалося наприкінці року і з суми передбаченого державного фінансування 10,9 млн. грн. було освоєно 7,5 млн. грн. З міського бюджету в 2015 році було освоєно 0,8 млн. грн. Після виявлення додаткових прихованих робіт проект було подано на перерахунок і загальна вартість проекту збільшилась із 20 млн. грн. до 33,4 млн. грн. Задля термінового відновлення робіт по реконструкції мосту з міського бюджету в 2016 році було виділено додаткове фінансування 4,5 млн. грн.

 

 

Проектом “Реконструкція приміщення по вул. Гоголя, 171/1 для облаштування ЦНАП в м.Миргород Полтавської області” передбачено реконструкцію приміщення під ЦНАП. Нове приміщення є більшим за існуюче, що надасть можливість зібрати усі служби в одному місці та організувати відкритий простір, водночас підвищивши комфорт для усіх учасників процесу. Приміщення загальною площею 491м2 є достатнім, щоб передбачити зони очікування, інформування та обслуговування замовників, дитячу кімнату, враховуючи прогнозоване зростання кількості відвідувачів. Територіальна доступність приміщення, наявність зупинок громадського транспорту та місць для паркування власного автотранспорту сприятимуть тому, що громадянам буде зручно дістатись приміщення. Вхід в будівлю буде пристосований до потреб людей з інвалідністю, також буде облаштовано вбиральню для людей з інвалідністю. Також заплановано впровадження систем електронної черги та можливості електронного замовлення послуг. Виконання поставлених задач сприятиме покращенню якості та підвищенню швидкості надання адміністративних послуг населенню міста та області, а також забезпечить належний рівень поінформованості та обізнаності жителів області щодо можливостей отримання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг у м.Миргороді. Загальна вартість проекту - 5,4 млн. грн.

 

Співпраця з корпорацією NEFCO

Миргород має два діючих пільгових кредити від Північно-екологічної фінансової корпорації на проведення енергоефективних заходів в двох навчальних закладах та на модернізацію вуличного освітлення. Успішна співпраця та дешеві кредитні ресурси націлюють на подальшу співпрацю. Так, в процесі розробки бізнес-план по програмі "Чисте виробництво" по модернізації мереж водопостачання на 315 тис. Євро під 6% та тепломодернізації дошкільних навчальних закладів на 6,8 млн. грн. під 3%.

Також спільно з NEFCO в процесі реалізації демонстраційний проект DemoUkrainaDH "Модернізація теплового району "Авіамістечко" в м. Миргород Полтавської області". В рамках виконання Проекту згідно з бізнес-планом буде проведено заміну застарілого енергогенеруючого обладнання з встановленням високоефективного конденсаційного котлу із сучасним обладнанням та повною автоматизацією, а також нових мережевих насосів, встановлення ІТП у 17 житлових будинках, заміна застарілих трубопроводів на нові попередньо ізольовані. Проект схвалено Мінрегіоном та Мінфіном, сесіями Полтавської обласної та Миргородської міської ради, виконавчим комітетом міської ради. В грудні 2016 року мають бути укладені кредитний, грантовий договори та договір про надання гарантії між корпорацією NEFСO, ОКВПТГ “Миргородтеплоенерго”, Миргородською міською радою.

Відповідно до бізнес-плану бюджет проекту становить 882 тис. євро, з яких 300 тис. Євро грантові (безповоротні) кошти, 134 тис. Євро місцевий внесок, 448 тис. Євро кредитні кошти NEFCO. Кредит бере теплопостачальна організація під гарантії місцевого бюджету.

 

 

Перспективи будівництва когенераційної електростанції на біомасі в Миргороді

Як уже зазначалося вище, міська рада неабияку увагу приділяє питанням енергоефективності та енергозбереження у місті. Миргород у даному напрямку має вже досвід напрацювань і має намір налагодити співпрацю з будівництва когенераційної електростанції на біомасі. Так, у листопаді було проведено круглий стіл за підтримки Державного Агентства з ефективного використання енергетичних ресурсів, Посольства Литви в Україні, Конфедерації відновлюваної енергії та Литовської Асоціації «Літбіома» щодо перспективи будівництва ТЕЦ. До участі були запрошені депутати Миргородської міської ради, представники Полтавської ОДА, міські голови Полтавської області та інших областей.

 

 

Європейський Інвестиційний Банк

До Мінрегіонбуду направлено пакет документів щодо участі в "Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України" Європейського Інвестиційного Банку. На сесії прийнято рішення щодо надання дозволу на участь в проекті шляхом залучення коштів позики від ЄІБ на умовах, визначених Фінансовою угодою щодо проекту, в обсязі до 5,5 млн.євро для фінансування субпроекту «Енергоефективна санація муніципальних будівель м. Миргорода», який передбачає проведення термомодернізації муніципальних будівель, реконструкції систем теплопостачання з встановленням індивідуальних теплових пунктів, заміни вікон, дверей, ламп розжарювання, встановлення систем рекуперації повітря, встановлення тепловідбивних екранів.

 

 

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку

Постановою Кабміну №395 від 24 червня 2016 року для місцевих бюджетів виділено державні субвенції на соціально-економічний розвиток територій, в тому числі на місто Миргород 1552,8 тис. грн.:

  • Модернізація системи опалення та термомодернізація будівлі Миргородської загальноосвітньої школи № 9 (капітальний ремонт) 752,8 тис. грн.

Субвенція 800 тис. грн.:

  • Капітальний ремонт даху СШ №5 – 500,0 тис. грн.
  • Капітальний ремонт даху СШ №1 – 300,0 тис. грн.

Постановою Кабміну 755 від 26.10.2016

  • Реконструкція стадіону “Старт” по вул. Гоголя, 175 в м. Миргород - 1300,0 тис. грн.

 

Проект «Місцеві Альтернативні джерела енергії: м. Миргород».

На завершальній стадії реалізація проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Місцеві альтернативні джерела енергії: м. Миргород» для міста та Полтавської області, який було розпочато у 2013 році. З обласного бюджету виділено кошти для завершення здачі біокотельні в експлуатацію. ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" допрацьовує технічні недоліки.

 

Швейцарсько-український проект DESPRO "Підтримка децентралізації в Україні"

У рамках проекту передбачено кошти на співфінансування робіт з поліпшення системи централізованого водопостачання. Проектом виділено 1,8 млн. грн. грантових коштів на модернізацію та розширення системи централізованого водопостачання.

У 2016 році продовжено будівництво та реконструкцію водопровідних мереж. Повністю завершені роботи по прокладанню вуличних водогонів по вулицях Єрківська, Ванди Василевської, Петрівській, Колгоспній. На стадії завершення роботи по водогонам на вулицях Міжболотній, Козацькій, Стаднянській, Красносільській, Ломаній, Лісовій. Почапцях, Котляревського. На початку 2017 року буде прокладений водогін по пров. Заводському. В рамках проекту проводиться будівництво мереж водопостачання до житлових будинків соціально-незахищеним громадянам, які є абонентами-користувачами вуличних колонок Миргородводоканалу.

 

 

Цільова програма підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення іміджу міста та розвитку міжнародного співробітництва Миргорода на 2012-2016 роки

     Завдяки впровадженню даної програми були здійснені заходи у сфері формування іміджу міста, розвитку відносин з містами-побратимами. Протягом дії програми було розроблено та виготовлено сувенірну та іміджеву продукцію з символікою Миргорода, забезпечено прийом делегацій інших міст та держав.

 

 

Велоконцепція

За ініціативи міської ради місто Миргород взяло участь в проекті "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад".

Відділом розроблено велоконцепцію міста, основною складовою якої є створення безпечної велоінфраструктури. У грудні 2015 року депутати міської ради одноголосно прийняли рішення "Про затвердження концепції розвитку велосипедного руху та облаштування велосипедної інфраструктури в м. Миргороді на 2015-2020 роки".

Попередні підрахунки вказують, що для повного облаштування всієї велоінфраструктури та системи велонавігації в місті, необхідно близько 30 млн. грн. Для реалізації цього проекту будуть залучатися як вітчизняні, так і міжнародні інвестори. Розвиток велоруху передбачено стратегією розвитку Полтавської області, планом дій зі сталого енергетичного розвитку. Державною політикою з питань профілактики та лікування серцево-судинних захворювань вимагається обов’язкове включення у плани забудови міст створення велосипедних та бігових доріжок.

Проводились акції "Велосипедом на роботу", велодні та велоуроки. Миргород долучився до всеукраїнської ініціативи "Вишиваний шлях" та прийняв групу велосипедистів з Харкова 19 червня 2016 року.

 

 

Традиційні підрахунки велосипедистів за встановленою методикою знову підтверджують статус велосипедного Миргорода.

 

 

Розробили варіанти велопарковок та внесли рекомендації до містобудівних умов щодо їх встановлення. Визначено місця першочергового встановлення муніципальних велопарковок – петиція, підписана 108 громадянами. З міського бюджету на встановлення велопарковок виділено близько 50 тис. грн.

 

 

Замовлено та розроблено ПКД "Будівництво велосипедних доріжок по вул. Гоголя в м. Миргороді", проект пройшов державну експертизу. Вартість будівництва вело доріжок з обох сторін по вулиці Гоголя від мосту до ЦРЛ згідно ПКД становить 6,4 млн. грн. довжиною 5,51 км. На обласному конкурсі проект першої черги будівництва на 1 млн. грн. став переможцем та отримав 500 тис. грн.

 

Миргород - Відповідальне місто

На конкурсі "Відповідальне місто - 2015" Миргород з муніципальним проектом "Співпраця влади і громади в розвитку велоруху" увійшов у трійку переможців відповідальних практик. Нагородження відбулось 5 лютого 2016 року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]