Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зверніть увагу! Посилено відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя
2020-04-22

Шановні миргородці!

Інспекція з благоустрою ВЖКГ Миргородської міської ради звертається до Вас із інформацією щодо обов’язковості наведення порядку на власних та прибудинкових територіях. При проведені відповідної роботи, виникає питання «куди подіти опале листя, суху рослинність та гілля?». Більшість продовжує вирішувати питання традиційним методом – спалюванням, не знаючи, які наслідки це може понести за собою. В свою чергу інспекція з благоустрою інформує: на позачерговому засіданні 13 квітня Верховна рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя, ухваливши відповідний законопроект.

Законопроект №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря й знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)».

Також зросли штрафи і за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на сільгоспземлях вогнем. Їх підвищили у 18 разів – до 91800-153000 гривень.

Підвищили штрафи і в Адміністративному кодексі України, зокрема в статті про порушення вимог пожежної безпеки в лісах. За це збільшили штрафи також у 18 разів – до 1530-4590 гривень.

Водночас унаслідок знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем або виникнення лісової пожежі штрафи зростуть до 4590-15300 гривень.

За випалювання на сільгоспземлях, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

Закликаємо не палити суху рослиність, листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

Інспекція з благоустрою м. Миргорода

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]