Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч міського голови з членами громадської ради
2019-03-01

У 2019 році в Миргороді починаються заходи по організації роботи муніципального транспорту. А ще додатково буде виділено кошти на капітальний ремонт доріг. Це дозволить частково вплинути на організацію міської системи перевезень, у тому числі і пільгових, та поліпшить якість дорожнього покриття. На цьому акцентував міський голова під час зустрічі з членами громадської ради в рамках річного звіту про його роботу за минулий рік.

Відповідаючи на запитання по перспективі транспортного та пільгового перевезення міський голова повідомив, що одним із першочергових кроків для вирішення транспортної проблеми у поточному році визначено створення на базі комунального підприємства "Спецкомунтранс" підрозділу, що надаватиме послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Наразі розглядаються можливі варіанти вирішення питання шляхом залучення існуючих альтернативних джерел фінансування для впровадження та розвитку міського комунального екологічно чистого транспорту - це гранти, пільгові кредити, транспортні програми, технічна допомога тощо. Для оптимального старту роботи по впровадженню змін для міста потрібно придбати не менш як три автобуси. Для цього рішенням 42 сесії Миргородської міської ради сьомого скликання від 21 грудня 2018 року №277 "Про міський бюджет на 2019 рік" передбачено 8,6 млн. грн. Нині також продовжується пошук оптимального вирішення питання пільгового перевезення.

Щодо ремонту міської автомагістралі, то за словами Сергія Соломахи, в поточному році в міському бюджеті закладено близько 15 млн. гривень. На найближчій сесії планують виділення додаткових коштів на відновлення асфальтного покриття. Якщо брати до уваги розподіл коштів за галузевим принципом, то на дорожньо-мостове господарство припадає 10% від всього бюджету. Ще є домовленість з керівництвом обласної ради про фінансування доріг з "дорожнього фонду". Це приблизно ще 20%.

Продовжилося засідання громадської ради обговоренням інших питань, внесених до порядку денного. Йшлося про правила благоустрою в частині утримання домашніх тварин, заходи по стерилізації собак, створення Реєстру домашніх тварин. Також було  проаналізовано стан пасажирських перевезень у місті та пільгове перевезення. А ще обговорено проект рішення Про затвердження Положення про туристичний збір в м. Миргород. Передбачено, що нова ставка збору встановлюється у розмірі 0,5% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року для внутрішнього туризму та для в’їзного туризму. Відповідне рішення буде виноситься на розгляд чергової сесії. Туристичний збір - це місцевий збір, кошти  від якого зараховуються до міського бюджету.

У ході засідання було обговорено і інші, хвилюючі членів громадської ради питання.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]