Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зустріч із жителями "Мінзаводського"
2018-01-19

18 січня міський голова Сергій Соломаха зустрівся з жителями мікрорайону "Мінзаводський". Тема зібрання - підсумки зробленого в мікрорайоні за 2018 рік та планування спільної роботи на поточний. Спілкування проходило у приміщенні третьої школи.

Мікрорайон «Мінзаводський» другий за величиною в місті по кількості мешканців після мікрорайону «Центральний». Тому і коштів з міського бюджету на різні види ремонтних робіт спрямовано найбільше. Відтак було відновлено деформоване асфальтне покриття та прокладено нові дороги, освітлено вулиці та виконано ряд робіт з благоустрою та в житловому фонді.

Разом з тим і невирішених проблем залишилося чимало. Наприклад, зношеність житлового фонду - це питання актуальне не лише для мешканців цього мікрорайону. Якщо жителі приватного сектору, а в цьому мікрорайоні майже половина приватних садиб, утримують будинки та прилеглу територію самі, то жителі багатоповерхівок претендують на кошти міського бюджету. Міський голова пояснив, що жителі багатоповерхівок є співвласниками багатоквартирних будинків. Це означає, що вони відповідають за утримання не лише своїх квартир, а й за сходи, підвали та дахи. Для того, щоб жителі були в рівних правах розроблена програма співфінансування капітальних ремонтів. Передбачений і механізм такої співпраці: 75% виділяє міський бюджет і 25% - дольова участь мешканців. Чимало миргородців уже скористалися  такою програмою і поліпшили стан своїх будинків та прилеглих територій. Іншого виходу – немає, - каже міський голова.

Порушували на зборах і екологічні проблеми, які, як виявилося в ході спілкування, створюють мешканці приватного сектору. Вони викидають сміття у контейнери, за обслуговування яких платять мешканці багатоповерхівок, що часто приводить до суперечок та конфліктів. Ставили також питання щодо роботи комунальних підприємств та надання ними послуг, необхідності встановлення системи відеоспостереження на вул. Свидницького та інші.

Також на зібранні міський голова представив керівника Миргородського бюро правової допомоги, що працює за адресою вул. Гоголя, 165. У центрі надають правову допомогу. Для малозабезпечених категорій громадян консультації надають безкоштовно, повідомив в.о. керівника Бюро Борис Утюгов.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]