Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Зміни у виплаті пенсій з 01 вересня 2021 року
2021-05-07

Кабінет міністрів України 29 березня нинішнього року ухвалив постанову № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», яка змінює порядок виплати пенсій. Відповідно до урядового рішення з 1 вересня 2021 року пенсійні виплати в Україні будуть нараховуватися на банківські рахунки.

З 1 вересня 2021 року за місцем фактичного проживання пенсії та грошову допомогу отримуватимуть лише такі категорії осіб:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком лікарсько - консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- особи, які досягли 80-річного віку.

            Особи з вищезазначених категорій самостійно обиратимуть, як отримувати кошти, - або через організацію, відібрану на конкурсі, або через банк з числа уповноважених на виплату пенсій. Зважаючи на це, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Поки що, до проведення конкурсу, виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме АТ „Укрпошта”.

         Інші категорії пенсіонерів, які сьогодні отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або з доставкою додому листоношами, до 01 вересня 2021 року повинні перейти до більш сучасного і зручного способу виплати пенсій – через уповноважені банки та обрати один з них для подальшого обслуговування.

            Обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій можна з переліку, який додається.

         У разі, якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсій кожному з таких одержувачів з 01 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ “Ощадбанк”, який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України, про що одержувача буде проінформовано. А вже потім громадяни зможуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

         Отже, шановні пенсіонери, обирайте відомі та великі банки, дізнайтеся, скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку та чи достатньо в банку банкоматів і відділень. Відкиньте стереотипи і зробіть крок назустріч сучасності!

                  

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]