Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Зеленеє свято у травах іде..."
2019-06-14

Звичаї та традиції, пов’язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке шанування свого родоводу, щира турбота про збереження  та примноження народних традицій – усе це вирізняє нас, українців, з-поміж інших націй. Тому традиційно в кожній українській родині шанують, зберігають та намагаються передати наступним поколінням все, що залишили нам у спадок предки.

 Уже зовсім скоро ми святкуватимемо одне з найважливіших православних свят – День Святої Трійці. З цієї нагоди 13 червня для підопічних Територіального центру було підготовлено та проведено захід «Зеленеє свято у травах іде». Інструктор з трудової адаптації Валентина Олексіївна Бровко розповіла, що свято Трійці традиційно припадає на 50-й день після Великодня. Тому і має назву - П’ятидесятниця. Це одне з дванадцяти найголовніших свят у році і святкується три дні. Вважається, що його вирішили встановити апостоли, яких ще називали учнями Ісуса Христа. Таким чином вони хотіли закріпити в пам’яті людей цю подію. Саме в цей день на святих апостолів зійшов Святий Дух. Значення Дня Святої Трійці полягає в тому, що людям було показано велике таїнство-єдність Бога проявляється в трьох особах: Отець, Син і Дух Святий. У багатьох домівках на Зелені свята і нині прийнято прикрашати житло різними запашними рослинами, гілками дерев, пахучими польовими квітами, оскільки зелень і квіти символізують відродження всього живого на землі. Також зелень  на Трійцю володіє особливою силою, яка захищає оселю від різного зла. Тому це свято в народі називають Зеленою неділею і цей день вважається днем народження християнської церкви.   Студенти Університету III віку із задоволенням і великою цікавістю слухали про тисячолітні традиції і обряди наших пращурів, хоч деякі були втрачені і призабуті, деякі змінені і спрощені, але народна пам’ять все ж таки зберегла деякі елементи і атрибути Зелених свят.

   Святковий захід прикрасили виступи талановитих студентів Університету II віку. Таким чином, захід поєднався з отриманням позитивних емоцій, нових вражень та цікавої інформації.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]