Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Збори по вул. Незалежності, 2
2016-04-12

Миргородці з багатоквартирних будинків все активніше готуються до 1 липня 2016 р. Що за дата така - те перше липня? Що зміниться, що робить і з чого починати? Щоб отримати відповіді на ці питання співвласники дев'ятиповерхівки в центрі Миргорода по вул. Незалежності, 2 провели загально будинкові збори. На зібрання офіційно запросили представників влади та МКЖЕУ. На жаль, не всі завітали на збори – представники МКЖЕУ не прийшли на прохання мешканців для звітування про стан обслуговування будинку.

Ст. 13 Конституції України передбачено "власність зобов'язує", законом "Про приватизацію державного житлового фонду", ст.382 Цивільного Кодексу, Законом 417 "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" зазначається про спільне майно, яке є спільною сумісною власністю.

Так от, для деяких громадян є дивом, що саме вони є співвласниками і несуть обов'язок з утримання в належному стані даху, підвалу, сантехнічних, електричних мереж, несучих стін.

Представник міської ради Тетяна Усик розповіла про перше липня, що таке ОСББ, як його створити і яку фінансову підтримку можна отримати, в тому числі і від проекту ЄСПРОООН Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - CBA Project. Приємно, що люди уважно слухали, не перебивали і вели себе цивілізовано.

Питання, яке не оминає жодні збори, чи є в ОСББ субсидія? Так, на внески на утримання ОСББ поширюються пільги і субсидії (ст.22 закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" та Постанова КМУ № 860 від 13.11.2013).

Також на зборах взяв слово депутат міської ради та одночасно голова правління ОСББ "Троїцьке 57" Залєський Олександр Васильович. Він розповів про переваги функціонування ОСББ, про участь у проекті.

Ініціативна група будинку провела опитування присутніх щодо доцільності створення ОСББ та зробить опитування тих, хто не був на зборах.

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 16 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]