Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Затверджено Концепцію організації первинної медико-санітарної допомоги для жителів
2018-03-01

28 лютого відбулася 35 сесія міської ради сьомого скликання. У пленарному засіданні, яке провів міський голова Сергій Соломаха, було обговорено та прийнято рішення з понад 40 питань порядку денного. Першим сесійним рішенням було затвердження звіту про виконання бюджету за 2017 рік. За словами начальника фінансового управління Сергія Скляра, за 2017 рік бюджет міста виконано на 108,7%.

При плані 174732,9 тис. грн. надійшло 189949,4 тис. грн., понад план отримано 15216,5 тис. грн. Це більше проти відповідного періоду минулого року на 49094,2 тис. грн., або 134,%. До загального фонду міського бюджету за 2017 року надійшло 174726,3 тис. грн., що на 12521,6 тис. грн., або 107,7% більше планових показників та на 43908,7 тис. грн., або 133,6% більше минулого року. Затверджені планові показники виконанні в повному обсязі по всіх податках та платежах до загального фонду міського бюджету. Наступним питанням на сесії було внесення змін до показників міського бюджету на 2018 рік. Після детального обговорення фінансового блоку питань депутати підтримали фінансування цільових програм в різних галузях: правоохоронній, освітній, житлово-комунальній.

Чимало часу депутати приділили питанню Громадського бюджету, але в підсумку більшістю голосів проголосували Положення про Громадський бюджет Миргорода в новій редакції. Зміни стосуються спрощеної системи організації в реалізації Громадського бюджету. Нагадаємо, що загальний обсяг ГБ на відповідний бюджетний рік становить не менше 0,5% від затвердженого розміру видатків загального фонду міського бюджету (без врахування трансфертів з державного та інших бюджетів), що передує плановому бюджетному року.

    Погодили депутати і зміни до рішення 42 сесії міської ради 6 скликання від 28 березня 2014 року № 12 «Про затвердження Положення про дольову участь власників квартир (квартиронаймачів) у поточному, капітальному ремонтах (реконструкції, модернізації) в багатоквартирних житлових будинках, встановивши наступні співвідношення дольової участі мешканців житлового будинку: для проведення капітального ремонту, продовження терміну експлуатації, попередження аварійних ситуацій в пасажирських ліфтах за результатами експертних обстежень – 100% коштів міського бюджету; для проведення капітального ремонту покрівель багатоквартирних будинків – 75% коштів міського бюджету, 25% коштів співфінансування співвласників; решта видів капітальних ремонтів – 50% коштів міського бюджету, 50% коштів співфінансування співвласників.

    Активно тривало обговорення Концепції організації первинної медико-санітарної допомоги для жителів міста. Дорожню карту реформування сімейної медицини презентував заступник міського голови Борис Баришполець. Співдоповідачем з даного питання також був радник міського голови питань медичного обслуговування населення Юрій Хавер. Фахівець констатував на важливості реформаційних процесів в системі охорони здоров’я та акцентував на доцільності впровадження відповідних заходів на різних напрямках надання медичних послуг, зокрема на первинній ланці.

    Після широкого обговорення депутати підтримали таку ідею. За коментарем міського голови Сергія Соломахи, створення амбулаторій у мікрорайонах сприятиме наближенню медичних послуг до людей та поліпшить їх якість. Приклад роботи такого закладу на території "Авіамістечка" дає схвальні відгуки, зазначив очільник міста. Тому Концепцію організації первинної медико-санітарної допомоги для жителів міста у розрізі реформування всієї системи охорони здоров’я будуть удосконалювати і втілювати.

    Додатково на сесії було розглянуто  клопотання щодо присвоєння звання «Заслужений працівник культури України» Василю Сливному. За підсумками розгляду міський голова Сергій Соломаха доручив відповідним службам підготувати необхідні матеріали для представлення  нашого земляка до відзначення державною нагородою.

Також на сесії було ухвалено рішення з низки земельних питань, виконавчого комітету, прийнятих у міжсесійний період та депутатські запити.

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]