Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Затверджено бюджет Миргорода на 2015 рік
2015-01-16

На 50- й сесії міської ради, яка відбулася 16 січня, затвердили основний фінансовий документ на поточний рік, встановили ставки місцевих податків та розподіли кошти на реалізацію місцевих програм. Пленарне засіданні відбулося у відкритому режимі. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха. Загалом на засіданні було прийнято рішення з 22-х питань порядку денного.

У міському бюджеті на 2015 рік визначено:

- доходи - 146 805,3 тис. грн.

- видатки - 146 381,3 тис. грн.

- профіцит - 7 861,0 тис. грн..

- дефіцит спеціального фонду - 7437,0 тис. грн.,

- резервний фонд - 1 813,5 тис. грн.

У фінансовому документі у 2015 році на утримання установ освіти передбачається 45875,0 тис.грн., що більше проти 2014 року на 6537,2 тис.грн., в тому числі:

- передбачається освітня субвенція на загальноосвітні навчальні заклади в сумі 26454,2 тис.грн.

- на виконання Комплексної програми розвитку освіти міста на 2011-2015 роки на підвіз учнів до шкіл із віддалених мікрорайонів міста передбачається 140,0 тис.грн. та на забезпечення безкоштовного харчуванням дітей 1-4 класів та дітей пільгових категорій 1212,8 тис.грн.

Обсяг видатків передбачений на соціальний захист населення складає 4820,2 тис.грн., це більше в порівнянні з попереднім роком на 692,9 тис.грн.

На благоустрій міста з міського бюджету виділяються кошти в сумі 6000,0 тис. грн., що більше запланованого бюджету 2014 року на 900,0 тис.грн.

У галузі “Культура і мистецтво” пропонується 5195,0 тис. грн. Видатки в цілому на 746,1 тис.грн. більші від показника минулого року.

На фізичну культуру і спорт кошти передбачені в сумі 2059,5 тис.грн., що більше від бюджету 2014 року на 487,9 тис.грн. Зокрема, на проведення заходів спортивного характеру передбачено кошти в сумі 100,0 тис.грн., на утримання дитячо-юнацької спортивної школи - 1900,0 тис.грн., на фінансову підтримку спортивних організацій 59,5 тис.грн.

На фінансування видатків, пов’язаних з ремонтом і утриманням вулиць і доріг комунальної власності спрямували мільйон гривень.

Коментуючи бюджет 2015 – го року, міський голова Сергій Соломаха підкреслив, що працювати зі змінами у Податковому та Бюджетному кодексах у перехідному році буде складно. Адже залишається чимало проблемних питань. По-перше, не розроблено механізм перерозподілу коштів з різних фондів бюджету. Наразі незакладені кошти у держбюджеті на харчування учнів початкових класів та підвезення дітей з віддалених мікрорайонів. Щоб не розбалансувати цей процес у Миргороді, сесійним рішенням на підвіз та харчування з міського бюджету виділено більше 1,2 млн. гривень. Питання і в тому, що не надійшла державна субвенція на освітню сферу, відтак вчителям на сьогодні не профінансовано зарплату за першу половину січня. Є питання і щодо наповнення місцевого бюджету. За новим законодавством деякі види податків передані на місця: податок на доходи фізичних осіб, нерухоме та рухоме майно, акцизний збір. За словами очільника міста, реально у поточному році частина податків не працюватиме, але базу потрібно створювати для роботи в наступні роки, - підкреслив мер.

З цією метою на сесії затвердили Положення про порядок нарахування та сплати земельного податку юридичними та фізичними особами, як складової податку на майно, Положення про порядок нарахування та сплати транспортного податку, як складової податку на майно. Більшістю голосів депутати затвердили ставки акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (5%).

А порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки було затверджено після ретельного обговорення. Відтак встановлено дві ставки оподаткування: для населення 0,5% (від мінімальної зарплати - 1 тис 218 гривень)  за 1 кв. метр на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості та 1% за 1 кв. метр нерухомості, що використовується за комерційним призначенням:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

За пропозицією депутатів також було встановлено пільгу на об’єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку, зменшується для господарських (присадибних) будівель - допоміжних (нежитлових) приміщень, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції, а також для гаражів, сараїв, погребів поза межами присадибних ділянок - на 60 кв. метрів.

Також на сесії було обговорено та прийнято рішення із інших питань порядку денного, що стосуються забезпечення життєдіяльності громади. У роботі пленарного засідання 50-ї сесії міської ради взяли участь 26 з 36 депутатів. Відсутність на засіданні частини депутатів і, зокрема деяких із них, без поважних причин, міський голова прокоментував, як небажання депутатів брати на себе відповідальність у прийнятті важливих рішень для громади Миргорода, тим паче, у цей непростий час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]