Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Засідання Асоціації міст України в Миргороді
2016-04-27

27 квітня у Миргороді відбулося засідання Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України. Учасники обговорили хід адміністративно-територіальної реформи, поділилися досвідом роботи об'єднаних територіальних громад та висловили пропозиції до змін в Конституції України в частині децентралізації.

Децентралізація. Недоліки та переваги адміністративно-територіальної реформи. Ці питання обговорили на засіданні регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування в Полтавському РВ АМУ за проектом "Пульс", що відбулося в Миргороді.

Відкрив засідання міський голова Сергій Соломаха - голова регіонального відділення Асоціації міст України. Він повідомив учасникам, що Миргород також є членом Асоціації "Енергоефективні міста України" та "Асоціації відкритих міст України". За словами міського голови, така співпраця дає змогу залучати в місто додаткові фінансові ресурси для вирішення актуальних питань міської громади.

Про невідкладність прийняття змін до основного документу України в частині децентралізації доповів начальник юридичного відділу Миргородської міської ради Олександр Федрунов.

Здобутки, проблеми та перспективи децентралізації відчули територіальні громади Полтавщини, створені за законом про децентралізацію. Як працює Шишацька громада, розповів селищний голова Олександр Тутка. Він зауважив, що у чинному законодавстві чимало недоліків, які заважають на повну силу працювати об'єднаним громадам.

Далі учасники регіональної платформи дискутували про недоліки та переваги адмінреформи, пропонували зміни до законодавства та жваво їх обговорювали. Коментарі з приводу змін до Конституції давав народний депутат України Андрій Река. Член Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування вважає, що децентралізація, яка розпочалася з липня 2015 року вже показала себе. За його словами, звісно закон не досконалий, але і є позитивні результати, які стануть взірцем і аргументом для об’єднання інших громад.

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]