Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Запроваджено новий порядок оздоровлення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи
2016-12-14

З 1 січня 2017 року запроваджується новий порядок санаторно-курортного  оздоровлення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до 1 категорії та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.Порядок оздоровлення вказаних категорій громадян затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року № 854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Громадяни І категорії та батьки дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, які подали заяви на санаторно-курортне лікування мають право самостійного вибору санаторного закладу за рекомендованим профілем лікування  та у порядку черговості подання заяв до органу соціального захисту населення

Термін оздоровлення громадян І категорії складає 18 днів, дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою - 21 день.

Громадяни, які перебувають на обліку для  отримання санаторно-курортної путівки  обирають санаторний заклад, в якому мають намір оздоровитися, та  повідомляють  про це орган соціального захисту населення.

Після отримання органом соціального захисту населення від санаторного закладу, інформації про оздоровчі послуги, вартість путівки, дату заїзду,  інформація доводиться до пільговика та повідомляється про осяг коштів, необхідний для проведення доплати (у разі недостатності суми грошової допомоги за надання додаткових  послуг із санаторно-курортного лікування).

У разі надання пільговиком згоди на оздоровлення в обраному санаторному закладі, органом  соціального захисту населення укладається договір з санаторієм та громадянином про виплату компенсації вартості путівки, шляхом надання грошової допомоги в безготівковій формі. Така допомога перераховується  органом соціального захисту населення до санаторного закладу після повернення громадянина з оздоровлення.

Проектом Урядової постанови у 2017 році розмір  щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам передбачено в розмірі 5250 грн.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]