Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Законодавство України суворо забороняє збір, продаж і купівлю рідкісних дикорослих рослин
2023-02-20

Державна екологічна інспекція Центрального округу інформує, що з настанням весняно-літнього періоду особливо актуальним є питання збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України. Щороку, у весняний період, має місце торгівля громадянами ранньоквітучими видами рослин, зокрема й тими, що занесені до Червоної книги України, є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. З метою збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, Інспекція щороку  проводить заходи  під  назвою «Первоцвіт», їх  метою є запобігання протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин. Законодавство України суворо забороняє збір, продаж і купівлю рідкісних дикорослих рослин.

Зокрема, за збір, продаж та купівлю первоцвітів, передбачена адміністративна  відповідальність за  статтею 88-1 Кодексу  України  про адміністративні  правопорушення, з накладенням штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Стаття 90 (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), а також статті 159 і 160 (порушення правил торгівлі на ринках і торгівля з рук у невстановлених місцях) також передбачають штрафи. У відповідності до вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України», керуючись  Положенням про  Державну  екологічну  інспекцію  Центрального округу,  затвердженого  наказом  Державної  екологічної  інспекції  України від01.06.2021 N 250 та на виконання доручення Державної екологічної інспекції України  від30.01.2023  N  78  «Про  посилення  заходів  щодо  збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу», Інспекція наголошує на необхідності  вжиття дієвих заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, особливо тих видів рослин, які занесені до Червоної книги України, недопущення та припинення торгівлі ними. На  підставі  викладеного,  прошу  звернути  увагу  підпорядкованих структурних  підрозділів  органу  місцевого  самоврядування  на  необхідність проведення  роз’яснювальної  роботи  з  вказаних  питань  серед  населення, створення  відповідних  комісій  (груп),  якими  будуть  проводитись  рейди, направлені  на  виявлення  правопорушників  діючого  законодавства  та  їх притягнення до відповідальності на підставі складених адмінпротоколів.  

Ігор ГОРЖІЙ,

Начальник Державної екологічної інспекції Центрального округу

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]