Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
За пільговий проїзд громадян сплачуємо з міського бюджету
2016-11-24

            При підготовці проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та пов’язаних з цим змін до законодавства пропонувалося визначити право органів місцевого самоврядування за їх рішенням за рахунок коштів місцевого бюджету надавати пільговий проїзд окремим категоріям громадян. 

            В Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» видатки щодо  фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені.

           Для уникнення соціальної напруги в місті рішенням сесії Миргородської міської ради від 20 січня 2016 року №29 «Про затвердження Програми соціального захисту населення м. Миргорода на 2016 рік виділено кошти на здійснення відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, які користуються правом на безоплатний проїзд у громадському транспорті в сумі 600000,00 грн, і додатково рішенням сесії від 22 вересня 2016 року № 3 виділено суму в розмірі 600000,00 грн. В цілому на зазначені цілі виділена  сума на 2016 рік склала 1200000,00 грн.

Для ефективного використання та розподілу виділених коштів рішенням сесії Миргородської міської ради від 19 лютого 2016 року затверджено Методику і Порядок відшкодування перевізникам компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян на міських маршрутах загального користування автомобільним транспортом за рахунок коштів міського бюджету. Ця методика  встановлює єдиний механізм проведення відшкодування компенсаційних виплат, пов’язаних з перевезенням громадян, які мають право на пільги в автомобільному транспорті міського сполучення (за винятком таксі). Законодавчою та нормативною підставою Методики є Бюджетний Кодекс України, Закон України «Про автомобільний транспорт», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 Міський голова прийняв розпорядження про утворення і персональний склад комісії, до компетенції якої належать питання контролю за регулярністю руху автобусів, за виконанням перевізниками умов укладених договорів на перевезення пільгових категорій пасажирів, цільового використання ними бюджетних коштів, розгляд спірних питань (далі - комісія).

 Для проведення обстежень пасажиропотоку пільгової категорії пасажирів на автобусних маршрутах м.Миргорода розпорядженням міського голови затверджується посадовий склад постійно діючої робочої групи. Робочою групою щоквартально, протягом двох тижнів, проводяться суцільні обстеження пасажиропотоку на кожному пільговому маршруті, про що складаються відповідні акти , та визначається середня кількість перевезених пільговиків за один оборотний рейс.

 Розподіл кошторисних призначень щомісячно проводиться  комісією прямо пропорційно до середньорічної кількості перевезених пільговиків згідно обстежень пасажиропотоку на маршрутах, по яким укладено договір про відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян у м. Миргороді автомобільним транспортом. При розподілі кошторисних призначень враховується кількість оборотних рейсів і середня кількість фактично перевезених пільговиків, згідно даним актів обстежень по кожному маршруту окремо. Фінансування перевізників відбувається в межах кошторисних лімітів.

  За результатами проведених перевірок по діючим маршрутам в 2016 році :

 

     перевізник,                  середня кількість                              фінансування

     маршрут                перевезених пільговиків 

 

 ТОВ «Мир-Авто»                           65 осіб                                             31 особа

(1-А,2-А,2-Б)

 

ПП Москаленко                               15 осіб                                               9 осіб

(5)

 

ПП Копендаха                                  22 особи                                            11 осіб

(16)

 

ПП Соломаха                                    33 особи                                            12 осіб

(1)

 

         Станом на 01.11.2016 року фактично використано кошти на виплату відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян в сумі 779854,00 грн. і погашено заборгованість Державного бюджету перед перевізниками за 2015 рік в сумі 112433,25 грн.

          Перерозподіл сум економії, яка виникає по причині закінчення дії договору з перевізником, перебування транспортного засобу на ремонті та іншими аргументованими перевізником причинами відсутності на маршруті відбувається прямо пропорційно між діючими маршрутами з врахуванням кількості оборотних рейсів та середньої кількості перевезених пільговиків.

 

Управління соціального захисту

населення Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]