Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
За булінг у навчальних закладах штрафують
2019-09-23

На початку навчального року органи державної влади, громадські організації, активісти, лідери думок та просто небайдужі українці об’єдналися разом, щоб максимально привернути увагу молоді до проблеми булінгу. Саме тому в межах правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» із 16 по 20 вересня проходив Всеукраїнський тиждень із протидії булінгу. Упродовж кількох днів по всій Україні проводять правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» чітко визначено законодавче поняття «булінгу» й доповнено його поняттям «цькування». Передбачено відповідальність за випадки вчинення і приховування булінгу, зокрема розширено можливі види адміністративних стягнень, які застосовуватимуться. Так, булінг тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Якщо цькування було вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адмінстягнення, це тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 таких мінімумів або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Булінг, вчинений малолітніми або неповнолітніми особами віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

При цьому неповідомлення керівником закладу освіти уповноважених підрозділів органів Національної поліції про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

Визначено механізм отримання соціальних та психолого-педагогічних послуг жертвами булінгу. Також передбачено обов’язкову розробку, затвердження й реалізацію плану заходів по запобіганню випадкам булінгу, порядку застосування заходів виховного впливу, профілактики булінгу в закладах освіти, шляхи захисту прав дітей, встановлено адміністративну відповідальність за булінг або приховування випадків булінгу. Визначено додаткові повноваження керівництва закладу освіти в сфері протидії булінгу, закріплення обов’язку повідомляти про випадки булінгу уповноважені підрозділи органів Національної поліції України та службу у справах дітей.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» дозволяє напрацювати дієвий правовий механізм протидії явищу булінгу, що сприяє покращенню психічного здоров’я дітей та дорослих, створенню безпечного освітнього середовища, а також підвищенню ступеня зосередженості дітей на навчанні.

Головне територіальне управління

юстиції у Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]