Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виставка до Дня вишиванки
2020-05-21

Сьогодні яскрава декоративна вишиванка є практично у кожного. Як правило, це сучасні вишиті блузи, переважно промислового виробництва. А якими були вишиванки наших пращурів 100-200 років тому? Чи знаєте ви, що українська дівчина на виданні мала виготовити в якості посагу близько 40 вишитих сорочок різного розміру на всі випадки життя – для буднів і свят, з простою або пишною вишивкою. Якими були візерунки, кольори? До Дня вишиванки музей Давида Гурамішвілі підготував виставку старовинних вишиванок другої половини 19ст. – початку 20 ст., які переконливо свідчать: українська жінка в усі часи по праву славилась як рукодільниця та майстриня на всі руки.

Вдало доповнили експозицію і роботи сучасних миргородських майстринь – членів гуртка вишивальниць «Чарівниця», який вже 5 років діє при музеї. Дякуючи цим талановитим жінкам, стародавнє мистецтво вишивки і сьогодні живе у Миргороді, не втрачає своєї актуальності, а набуває нових сучасних форм.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]