Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Використання спадщини В.О. Сухомлинського в морально-етичному вихованні дошкільнят
2018-12-06

      Діти - найбільше щастя і радість у житті. Їх безпосередність і цікаві очі, веселий сміх, життєрадісні обличчя не можуть не зворушити душу. Щоб вони виросли справжніми людьми, дорослим потрібно вкласти багато сил, мудрості, щирості, любові, терпіння і доброти в їхні серця. 

Наразі, педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського  і є тим  цілющим невичерпним джерелом,  що подає дітям загальнолюдські цінності й високу мораль не у вигляді сухих і нудних повчань та наказів, що надто часто викликають у дітей природне прагнення чинити навпаки, а в такій словесно-емоційній формі, яка невимушено підводить дітей до самостійного висновку: чому саме потрібно поводитись гарно, чому лише позитивні вчинки сприяють справжній радості та задоволенню. У цьому переконали присутніх педагоги ДНЗ №10 «Веселка» (завідувач Левченко Н.Г.) 4 грудня під час методичного об’єднання вихователів ЗДО « Використання спадщини В.О. Сухомлинського в морально – етичному вихованні дітей дошкільного віку». «Духовно-моральне виховання є безперервним процесом, який розпочинається від народження людини і продовжується протягом життя та спрямований на оволодіння людьми правилами і нормами поведінки», - наголосила вихователь – методист Головіченко О.В.

     За допомогою  художнього слова В. Сухомлинського  можна доторкнутися до найтонших струн дитячої душі, зародити в ній любов до прекрасного. Свою доброту та чуйність, усвідомлення того, що кожна людина повинна бути працьовитою, продемонстрували діти середньої групи «Троянда» (вихователь Хижа О.М.) під час музично- тематичної розваги «Людина починається з добра». Вдало підібраний музичний репертуар, сценічні костюми для дорослих та дітей, декорації, художній твір «Працьовиті мурашки» – все це допомогло  дітям поринути у світ казки. Дошкільнята  чітко усвідомили, що «праця людину годує, а лінь-псує», «людина без друзів – як дерево без коріння».

     Змістовною була презентація досвіду роботи  щодо впровадження ідей В.О. Сухомлинського в розвиток духовно- моральної сфери дітей дошкільного віку, запропонована вихователем – методистом Головіченко О.В.Ольга Василівна розповіла, що у всіх вікових групах створені необхідні умови для реалізації  цього завдання.  У різних видах діяльності  педагоги закладу  навчають  малят розуміти красу навколишнього світу, усвідомлювати моральний сенс міжособистих стосунків, пам’ятаючи, що сприймання, осмислення прекрасного – то основа естетичної культури, без якої почуття залишаються глухими до всього благородного і високого в житті. З метою підвищення теоретичних знань та практичних умінь вихователів  у закладі проводилися традиційні та інтерактивні форми роботи. Важливим напрямком роботи ЗДО у системі морально- етичного виховання  є робота з батьками. Взаємодія з ними дає змогу створити умови для  формування  соціально-моральної компетенції дітей.

    Завершальним етапом  роботи  МО був  педагогічний тренінг « Пізнавати світ розумом і серцем», під час якого гості міста розширили знання про теоретичні основи морального виховання дітей, вправлялися у створенні моделі впливу методів (позитивно чи  негативно)на формування моральних якостей дитини.

     Учасники заходу відмітили , що вивчення й упровадження досвіду В. Сухомлинського в практику роботи сучасних закладів освіти є цінним для педагогів, які прагнуть виховувати дітей справжніми людьми, здатними робити добро й творити красу на рідній землі.

 

Л.М.Гречка,

методист відділу освіти

Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]