Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виконано вимоги виконавчої служби
2015-12-03

У місті Миргороді виконано рішення суду про зобов'язання боржника демонтувати тимчасову споруду (кіоск). У відділ державної виконавчої служби Миргородського міськрайонного управління юстиції за заявою Миргородської міської ради надійшов для виконання наказ господарського суду Полтавської області №917/1640/14, виданий 09.09.2015, яким зобов'язано фізичну особу-підприємця демонтувати тимчасову споруду (кіоск), яка знаходиться за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 98/6.

Державним виконавцем було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, яка була направлена боржнику з наданням терміну для самостійного виконання.

Після закінчення строку, відведеного боржникові для самостійного виконання рішення,  державним виконавцем було перевірено, чи виконано рішення суду, та встановлено, що тимчасова споруда (кіоск), яка знаходиться за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 98/6, не демонтована,  а отже, рішення суду боржником самостійно не виконано.

Відповідно до ст. 11 та ст. 89 Закону України "Про виконавче провадження" державним виконавцем відносно боржника була винесена постанова про накладення штрафу в розмірі 340,00 грн. та встановлено новий строк для виконання рішення суду.

Але боржник і у встановлений новий строк також не виконав рішення суду та не надав жодних пояснень щодо причин невиконання.

Відповідно до ч. 2 ст. 75 ЗУ "Про виконавче провадження", якщо рішення не виконано, то виконання може бути проведено без участі боржника: державний виконавець організовує виконання відповідно до повноважень, наданих йому законом, та вносить подання (повідомлення) правоохоронним органам для притягнення боржника до відповідальності згідно із законом. Крім того, на боржника повторно накладається штраф у порядку, встановленому статтею 89 цього Закону.

Державним виконавцем організовано примусове виконання вищевказаного рішення суду із залученням працівників Миргородського відділу поліції. Під час проведення виконавчих дій була присутня боржниця, яка відмовилася самостійно виконати рішення суду та звільнити приміщення тимчасової споруди (кіоску) від належного їй майна, а навпаки, зачинила кіоск.

Коли боржниці роз’яснювали  про законність подальшого примусового виконання рішення суду, то вона в присутності свідків повідомила, що буде чинити опір під час демонтажу кіоску  і нанесе тілесні ушкодження собі та учасникам виконавчих дій.

Під час примусового виконання рішення суду боржниця "Б" чинила фізичний опір:  увійшла в приміщення тимчасової споруди (кіоску) та замкнулася у ньому зсередини, таким чином перешкоджаючи подальшому примусовому виконанню рішення суду. Незважаючи на попередження державного виконавця, боржниця відмовилася залишати приміщення тимчасової споруди (кіоску), чим навмисно створювала перешкоди примусовому виконанню рішення суду.

Із метою фіксації факту протиправних дій із боку боржниці, що виражалися в безпосередній перешкоді державному виконавцю примусово виконувати рішення суду, було викликано слідчо-оперативну групу Миргородського відділу поліції, яка належним чином зафіксувала факт вчинення перешкоди, про що було складено відповідний акт державним виконавцем.

Відповідно до ст. 11 та ст. 89 Закону України "Про виконавче провадження" державним виконавцем повторно винесена постанова про накладення штрафу у подвійному розмірі 680,00 грн.

Проведення виконавчих дій було перенесено на наступний день та час.

Повторно в ході проведення виконавчих дій державним виконавцем разом із представником стягувача Миргородської міської ради в примусовому порядку демонтовано тимчасову споруду (кіоск), що знаходилася за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 98/6.

На адресу Миргородського відділу поліції було направлено подання державного виконавця про притягнення до кримінальної відповідальності за ст.ст. 342 та 382 Кримінального Кодексу України боржника за умисне невиконання рішення суду та створення перешкод у його виконанні шляхом вчинення фізичного опору під час виконання державним виконавцем службових обов’язків.

Ю.О.Корсунський,

начальник ВДВС Миргородського МРУЮ

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]