Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виїзні заходи в територіальних громадах - подолання безробіття
2018-05-17

З метою вивчення проблематики працевлаштування і прискорення зайнятості сільських жителів, 15 травня  2018 року відбулись зустрічі директора і фахівців Миргородської міськрайонної філії Полтавського ОЦЗ з головами сільських рад, керівниками підприємств сіл Петрівці і Слобідка Миргородського району.

Відповідно до даних офіційної статистики, в Україні налічується близько 15 млн. людей молодого (до 35 років ) віку. Із них 10,7 млн.  проживає у містах, а ще 4,3 млн. – належить до сільської молоді. Такі  цифри демонструють, що для третини молоді набагато гірші стартові умови для входження у велике життя, зокрема для здобуття освіти і подальшого працевлаштування.
      З початку  цього року Миргородською філією для 62 безробітних з цих сіл організовано і проведено підвищення кваліфікації. Навчання відбувалось безпосередньо на виробництві, шляхом стажування і на курсах цільового призначення з подальшим працевлаштуванням. З настанням сприятливих погодних умов ТОВ Агрофірма «Миргородська», СФГ «Грунтознавець», ТОВ «Хорол-Дон» отримали підготовлених працівників. На обліку в Миргородській філії  зараз перебуває 23 безробітних із Петрівець і Слобідки.

      В ході зустрічей директор Миргородської міськрайонної філії Ірина Іванівна Соломаха обговорила з сільськими головами питання організації тимчасових робіт, можливості залучення інвесторів для створення нових робочих місць, оренда приміщень, яка б задовольнила виробничі потужності. Піднімалось питання щодо професійного навчання, адже соціальне становище сільської молоді залишається складним.

    Сільські жителі  значно краще пристосовані до труднощів життя і використовують всі можливості  для працевлаштування. Сільська молодь турбується проблемами власного працевлаштування, розуміючи важливість цього для забезпечення належного рівня життя.
        Фахівці Миргородської міськрайонної філії оперативно передають на сільські ради  інформацію про вакантні місця по місту і району. Проводяться інформаційні семінари, ярмарки вакансій (безпосередньо на підприємствах), професіографічні екскурсії, психодіагностичне тестування та інші заходи для зареєстрованих безробітних.
     Виїзди фахівців філії на підприємства, господарства, сільські ради сприяють співпраці, а значить спільними зусиллями долаються проблеми працевлаштування сільських жителів.

                                                                 Наталія Малдрик,
                                                                   провідний фахівець з питань зайнятості
                                                                   Миргородської міськрайонної філії
                                                                   Полтавського ОЦЗ

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]