Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету
2016-04-04

Міський голова Сергій Соломаха та начальник фінансового управління Миргородської міської ради Сергій Скляр міської ради взяли участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, що відбулося 2 квітня у Полтаві. На засіданні було розглянуто питання про формування і виконання місцевих бюджетів Полтавської області в умовах реформування міжбюджетних відносин. Вів засідання голова Комітету Андрій Павелко.

У роботі Комітету взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Головко, заступники голови облдержадміністрації, народні депутати України від Полтавської області, депутати обласної ради, міські голови міст обласного значення області, керівники ряду міністерств і відомств України, очільники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Про стан виконання місцевих бюджетів Полтавської області в умовах децентралізації за 2015 рік доповів директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка. Співдоповідачами з даного питання виступили Миргородський міський голова Сергій Соломаха та Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

Перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Андрій Пісоцький поінформував народних депутатів України про стан проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг Полтавської області. Членів Комітету також було ознайомлено з пріоритетними інвестиційними проектами Полтавщини, які потребують залучення коштів із державного бюджету. Йшлося про будівництво Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру, реконструкцію Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру

“Полтавщина — восьмий регіон, який відвідуємо. Серед головних питань, що сьогодні розглядали, – проблема профтехучилищ та пільгового проїзду. Також обговорили держзамовлення продукції ПАТ “АвтоКрАЗ”, – зазначив Андрій Павелко. Щодо пільгових перевезень, заступник міністра фінансів України Роман Качур пояснив, що протягом останніх років ця субвенція державою не була повністю профінансована. “Тож перевізники не доотримали кошти. По-друге, до цього часу не існує державного обліку перевезень. Тож Верховна Рада України прийняла законопроект про відновлення даної субвенції, його розглядає Президент”, – пояснив Роман Качур.

На засіданні представники Комітету вирішили виділити понад 251 млн грн з Держбюджету на ремонт доріг в області й пообіцяли завершити будівництво обласних протитуберкульозного та кардіологічного диспансерів цьогоріч. Також народні обранці наголосили, що підтримають законодавчу ініціативу щодо 5% збору ренти до місцевих бюджетів на екологічні ризики, яких завдає видобуток нафти і газу.

Народний депутат України Сергій Рудик додав, що 251 млн грн на ремонт — не мала сума. Для прикладу Вінницькій області з Держбюджету виділили 85 млн, Черкаській — 91 млн грн. Загалом, як наголосив заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Микола Березовський, щоб відремонтувати усі дороги Полтавщини, необхідно близько 20 млрд грн.

У ході засідання були розглянуті й інші актуальні питання життєдіяльності області. Йшлося зокерема, про механізм  утримання професійно-технічної освіти. Цю фукцію, як пояснили народні обоанці, нині повернуто державі.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]