Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вибори Президента України 2019 року – інформація для виборців
2019-02-18

Вибори Президента України 2019 – чергові вибори Президента України, які мають відбутися 31 березня 2019 року згідно із затвердженим календарним планом виборів Центральною виборчою комісією України.

Відповідно до частини першої статті 38 Конституції України громадяни України мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років (частина перша статті 103 Конституції України). Згідно з пунктом 7 частини першої статті 85, частиною п’ятою статті 103 Конституції України чергові вибори Президента України призначаються Верховною Радою України та проводяться в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України.

Кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Вибори Президента України є прямими. Громадяни України безпосередньо обирають Президента України. Голосування на виборах Президента України є таємним. Кожний виборець голосує на виборах Президента України особисто.

Кожен громадянин України має право отримувати інформацію про своє включення (не включення) чи включення (не включення) інших осіб до Реєстру (пункт 2 частини першої статті 10 Закону України "Про Державний реєстр виборців"). Згідно зі статтею 21 Закону України "Про Державний реєстр виборців" виборець може особисто звернутися з письмовим запитом до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою щодо змісту його персональних даних у Реєстрі, пред’явивши паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа недавно набула громадянства України). Виборець, постійно не здатний пересуватися самостійно, може уповноважити на таке звернення іншу особу. Додатково є можливість перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можливо не виходячи з оселі за допомогою мережі Інтернет. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua) та скористатись програмним ресурсом «Особистий кабінет виборця».

Також на виборах Президента України діє довідка тимчасової зміни місця голосування виборця. Відповідно до частини третьої статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах, орган ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси. Таке звернення подається до органу ведення Реєстру не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на відповідних виборах. При собі громадянин повинен мати паспорт та відповідний документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування. Заява про тимчасову зміну місця голосування виборця приймається органом ведення Реєстру: за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів Президента України (повторного голосування) чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування; за виборчою адресою заявника, яка визначається відповідно до статті 8 Закону України "Про Державний реєстр виборців". Заява виборця, виборча адреса якого знаходиться за межами України, та який перебуватиме в день виборів Президента України (повторного голосування) на території України, приймається органом ведення Реєстру за вказаним у заяві місцем перебування чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування, або органом ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки “НСП”, рішенням дільничної комісії на підставі їх заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я, надається можливість проголосувати вдома. Така заява разом з довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами до дільничної комісії до 20 години останньої п'ятниці перед днем голосування.

За більш детальною інформацією можна звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Миргородської міської ради за адресою: м.Миргород, вул. Незалежності, 17, каб.№12 (при собі необхідно мати паспорт громадянина України ) або за тел. (05355)5-61-68

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 22 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]