Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вторинна правова допомога стала ще доступнішою для громадян
2017-03-16

З 5 січня 2017 року, у зв’язку з набранням чинності змін, що до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Відтепер, ще більше незахищених суспільних груп населення зможуть скористатися послугами адвоката за рахунок держави. До кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу відтепер належать внутрішньо переміщені особи та особи, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу.

Така ж соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань.

Відтепер послуги адвоката може одержати працююча особа, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з січня 2017 року ця сума становить 3 200 гривень, з травня – 3 368 гривень, з грудня – 3524 гривні) та особа, яка одержує пенсію у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (з січня 2017 року ця сума становить 2 494 гривні, з травня – 2 624 гривні, з грудня – 2 747 гривень).

Крім цього, до категорії на отримання безкоштовної вторинної правової допомоги також належать: інваліди, ветерани війни, інваліди війни, учасники бойових дій, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування та інші.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна – звернувшись до Миргородського бюро правової допомоги, яке розташоване в місті Миргороді по вулиці Гоголя 165, телефон 50921. Працює бюро в режимі з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 18-00 години.

Людмила Горобець,

 керівник Миргородського бюро

правової допомоги

ОГОЛОШЕННЯ
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 15 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]