Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Вперше в історії України Президент віддає повноваження на місця
2015-07-02

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV. «Ми вступаємо в ключовий етап розвитку держави - внесення змін до Конституції України, які підсилять місцеве самоврядування», - сказав Геннадій Зубко.

«Мене дивує, коли хтось говорить про намагання Президента узурпувати владу цими змінами. Вперше ми маємо можливість віддати владу на місця, вирішити це питання - взяти повноваження і отримати функції», - наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Геннадій Зубко зазначив, що Голова Венеційської комісії Джанні Буккікіо також закликав Україну внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

«Ми маємо історичний шанс стати рівноправним партнером європейської родини. Я закликаю всіх прибрати політику. Я хочу закликати політиків вийти на державницьку позицію, не думати про своє місце після проведення реформи, а побачити країну», - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Урядовець нагадав, що Україна приєдналась до Європейської хартії місцевого самоврядування 17 років тому, «але весь цей час були лише розмови про те, кому передати цю владу - чи то від Президента парламенту, чи то від парламенту Президенту».

«Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди де приймаються рішення, де є відповідальність і де можна змінити якість життя», - наголосив він.

Геннадій Зубко зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток: «Це дозволить українцям безпосередньо на місцях вирішувати, якого залучати інвестора, що і де будувати, як витрачати бюджет, як найняти ефективного управлінця, який буде займатись вирішенням всіх місцевих питань».

Прес-служба Віце-прем`єр-міністра України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]