Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Власники беруть управління майном у свої руки
2016-03-14

У Миргороді готуються до 1 липня 2016 р. До цього часу  співвласники багатоквартирних будинків мають визначитися з формою управління будинками.  Про це йдеться у Законі України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку". За тих, хто не прийме відповідного рішення, це зробить міська влада, призначивши управителя і тарифи на обслуговування.

У багатоквартирних будинках Миргорода вже проведено близько тридцяти зборів. Фахівці міської ради та чинні голови ОСББ зустрічаються з жителями багатоповерхівок та розповідають про переваги такої форми управляння будинками. Стаття 13 Конституції нагадує: "Власність зобов'язує", а стаття 382 Цивільного кодексу підкреслює "Усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку."
 
  Для управління багатоквартирним будинком співвласники мають можливість створити юридичну особу - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.
  У неділю було проведено загальнобудинкові збори на Панаса Мирного, 16, де співвласники будинку обговорювали створення ОСББ у їх будинку та переваги, які має ОСББ перед іншими формами управління. Розібратися у нюансах цих питань їм допомагали начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяні Усик та голова ОСББ "Троїцьке 57", депутат Миргородської міської ради  Олександр Залєський.

Наразі співвласники будинку Панаса Мирного, 16 отримають кошти з міського бюджету та від ЄС/ПРООН на капітальний ремонт власного будинку, якщо створять ОСББ вже зараз. Адже тільки ОСББ – юридична особа, що має право співпрацювати як з місцевими організаціями, так і з міжнародними партнерами та донорами. Тож усе у руках співвласників будинку!

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]